| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 22:54 Заглавие: |
|
|
Първо си оформи темата и напиши марка/модел.
Като разпоиш кутийката и видиш какво има вътре ще ти светне защо няма звук на DK. TBA229 или U2829 - слагаш платка звук + смяна ПАВ. В сервиз ако включиш DK ще докараш каналите по нашата честотна подредба и на метровия няма да ги гониш с фината.
Ако нямаш SDA2586 слагаш 24C16 и си пълни всичко. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж
Последната промяна е направена от Филипов на Чет Мар 25, 2010 16:49; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 8:36 Заглавие: ре: |
|
|
| И спри да мериш със стотинката >>>> 2ст. пишеш! |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 14:11 Заглавие: |
|
|
Още веднъж благодаря на всички, оправих си "см." и сложих в първия пост данните за шасито. Днеска купих памет много скъпа 10,50лв. ми взеха, с новата памет нещата се изчистиха. Сега остана само проблема със звука. Кинескопа не е първа младост позамисля се докато го пусне но тръгва, ще изкара още известно време. Днеска ще отворя МЧУто, най вероятно хардуерно няма нашата система там ще се оправя, слагал съм приставки и съм сменял паф филтри. Сега сменя софтуерно всички системи но без резолтат във звука.
И накрая искам да поздравя всички с празника, задочно половинките ви. Аз днеска съм рожденник и тъй като рядко се сещат за мене на този ден, аз поздравявам всички от сърце като ви пожелавам да ви се случват само хубави неща и да сте здрави и щастливи. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 16:25 Заглавие: |
|
|
Продължение
Здравейте отново, този телевизор не ме пуска нещо. След като е работил няколко седмици без проблем, оня ден пак го донесоха. Проблема е: силно осветлен екран с обратен ход на лъча и цветноста е нестабилна трепти, все едно е насвирен от скрийна, по някога от левия край върху картината се появяват черни петна и изчезват. След като намаля скрийна за да изчезне обратния ход, изгася картината трябва да върна за да я включи пак, или ако намеря средно положение да не се вижда обратен ход картината е тъмна и при изключване на тв-то при повторно включване не я пали докато не дам от скрийна малко.Какво направих, сложих на цокъл ТЕА2029 сменях с нова без резолтат, подмених чиповете в цветния блок за проба имам в наличност TDA4680 и TDA4555 също без промяна, не знам какво да гледам още. Някой ми каза да сменям малките кондензатори около ТЕА2029. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 16:37 Заглавие: |
|
|
Колко волта е размаха на отоплението?
Смени си и кондензатора на скрийна. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Мар 25, 2010 19:25; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 17:37 Заглавие: |
|
|
Не знам, но катодите светят нормално а и кинескопа свети нормално без изкривявания характерни за изтощен кинескоп, мисля нещо не е в режим но не мога да разбера каква поразия е направило старото ТХО. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 18:20 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | -Колко волта е размаха на отоплението?
-Не знам, но катодите светят нормално ... |
Тия ремонти искат осцилоскоп... -Иначе ставаш "бушонджия"! Ако тръгне -тръгне, ако не -друг да му бере ядовете.
п.с. Като резУлтат ! |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 8:33 Заглавие: |
|
|
Оня ден изгоря какво да направя, де да търся осцилоскоп в момента не знам кога ще го оправя, отиде му трафчето на импулсното, това за осцилоскопа ми, а иначе за две седмици ли му се скапа ТХОот че отоплението да не е в ред, по вероятно някой от сигналите на ТЕА то не е в ред но без осцилоскоп наистина ще е зор. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 10:58 Заглавие: |
|
|
...именно!
Иначе колкото до едното мерене на амлитуда на отоплението (и подобни напрежения (Vp-p) между две точки) можеш да използваш схема-грец от бързи диоди, филтров кондензатор 1μF и мултицет. |
|
|
 |
|