| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
калина Опитен потребител

Регистриран на: 14 Яну 2008 Мнения: 450 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 17:11 Заглавие: |
|
|
Canon PowerShot A1100 IS. има по-добри характеристики, но 12 мегапиксела са прекалено много за любителски апарат, имам пред вид излишно много. Иначе оптичния зуум е по-голям, това е по-добре. Що не се ориентираш към апарат с литиевойонна батерия и зарядно, а не с по две батерии от по 1,5V. _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
liubetsa Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 17:21 Заглавие: |
|
|
| ето и клип сниман вчера. |
|
|
 |
калина Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 17:25 Заглавие: |
|
|
Предавам се, виж ELP дали може да ти помогне, щом има опит. Спирам да си чеша клавиатурата  _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 17:34 Заглавие: |
|
|
| Апарат като този, ти спестява някои и друг лев при закупуването, и след това започва да си го иска обратно!... /"Спестеното"!.../ |
|
|
 |
liubetsa Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 23:58 Заглавие: |
|
|
Днес разглобих апарата, но не успях да намеря щоричката за която става дума. Прилагам няколко снимки в този албум. Ако някой има идея къде може да е ще съм блогодарен да ме светне. Благодаря на отзовалите се.
ELP благодаря за предложението , но за съжаление няма как да се възползвам от него. |
|
|
 |
калина Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 17:06 Заглавие: |
|
|
снимките са без фокус, нищо не се вижда  _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 20:39 Заглавие: |
|
|
Занимавам се с фотоапарати, и искам да споделя моето мнение. Описаното в началото, отговаря точно на това дето аз видях при ремонт на един апарат. Само дето причината беше, че съм пропуснал да запоя съответния кабел. Не ми се е налагало досега тази част от обектива да ремонтирам. Може ли да е прекъснал лентовия кабел? Все пак той се движи непрекъснато?
Увеличить фото »» _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 20, 2010 7:46 Заглавие: |
|
|
Аз го писах | Цитат: | | или механично е повредена щоричката ,или не се управлява. | Прекъсването на лентовия кабел е една от възможните причини да не се управлява. |
|
|
 |
liubetsa Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 21, 2010 9:20 Заглавие: |
|
|
| Проверих лентовия кабел и всичко изглеждаше наред. При изводите които си показал на снимката между двата леви има 11 ома, а между двата десни - 20 ома, между левите два и десните е безкрайност. Незнам как трябва да е и дали това е нормално. Относно снимките, с GSM са правени и толкова си може. Тъй като вече си взех нов апарат, няма проблем, ако ще са от полза, да кача и читави снимки на обектива и други части. А да попитам дали може апарата да е без механическа щоричка, а да става по някакъв начин електрически, понеже един приятел ми каза че имало и такива, а и на новия виждам отвора когато се затваря, но примерно на GSM-а не мога. Благодаря ви за мненията. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 21, 2010 18:36 Заглавие: |
|
|
| Пробвай да си я раздвижиш ,подавайки 3V от 2 батерийки в местата с 11 ома ,ЗА 1 СЕКУНДА може да предвидиш и реверс на поляритета ,изпълнителния механизъм е като малко електромагнитче ,или моторче ,ако тръгне ще я видиш щоричката ,тя се завърта . Ако се раздвижи остави я затворена и сглоби апарата ,направи 1 снимка ,трябва да се отвори и да заработи нормално после ,но ако има дефект в драйвера или прекъсване по платката става по-сложно вече . |
|
|
 |
|