| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 13:00 Заглавие: |
|
|
Според изискванията на производителя-вълнено,с пискюли.Проверих по сервизно. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 13:37 Заглавие: |
|
|
Така е. Един оправят лаптопи с духане, други с чукане, трети само със завиване. Чакаме да се роди първо поколение нетбуукчета. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 15:24 Заглавие: |
|
|
Бах ма......му за какво ми трябваше да инвестирам в оборудване като можело и едно одеало да свърши работа.
Ей, юнаци спрете се с тези простотии този форум е за ремонти а не за черна магия
Едит: А колкото до "разлепените" чипсети, те вече отдавна не се разлепят. Проблема се случи преди няколко години при забраната на оловото в европа и прехода към безоловна технология и бяха засегнати почти всички производители на електроника а не само HP. |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 17:57 Заглавие: |
|
|
Добре де, простотията настрана - не казвам че така се оправя проблема. Просто това е бърз начин в домашни условия да се разбере дали ще го бъде.
Иначе какво? Маса пари за компоненти, труд и консумативи (освен ако няма топчета за бга за многократна употреба), като на старите им няма нищо.
Петров - все още се разлепят ако са подложени на физическо усилие. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 19:56 Заглавие: |
|
|
| Sharo написа: | | физическо усилие. |
Да но най често заедно с площадките на платката.
Баловете са най малкото перо в подмяната на BGA, а при непропай на такъв чип се демонтира реболва и монтира на ново. Загряването, духането, печенето и.т.н. не водят до спояване на разпоения бал а до временно възстановяване на електрическия контакт между него и контактната площадка на платката. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 21:45 Заглавие: |
|
|
| Sharo написа: | | Добре де, простотията настрана | Ами остави я настрана и не прави това никога повече.Защото (до)убиваш на хората техниката,а те са я плащали.Не ти.То затова и не ти дреме особено.
Има всякакви методи за диагностика на дефектни мостове,но такава глупост никога не бях чувал.
То бива да те мързи барем да го разглобиш,ама да съсипеш лаптопа,заради това,че те мързи,не бива. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 3:26 Заглавие: |
|
|
Oxxx мармот Приятел! знаещите и можещите винаги са били низвергнати и заклеймявани, а виж шаманите са друго нещо, те винаги дават с думи това което иска клиента, без значение какъв е резултата. Супер е да прегреем-изпечем цялото оборудване за да вземе да направи контакт кристала с основата и да покажем на същия чудеса от лайнаризъм, тъпоглавие и невероятна техническа неграмотност но наистина ефекта от подобни изпълнения е отличен и изведнъж мъртвото оживява пред очите му и можеш да го пързаляш както си искаш и ако машинката заработи за месец - два си най великото техническо шаманче на всички времена.
Смятам че не трябва да се позволява на подобни хора да пишат в този форум неща които нямат нищо общо с ремонт а са чиста измама!
А мисля, и ако администратора има желание освен брой постове да се наложи и рейтинг на потребителите.
П.П. Свидетел съм на ремонт на лаптоп който беше поставен за 30 мин. в прдварително загрята фурнана 100 градуса завит в няколко слоя домакинско фолио, само попитах с какви подправки върви и се издъних естествено, след изваждането машинката запали и работи цяла вечер, даже и още два дни. Еееее с това не можем да се преборим просто шаманизма и измамамата са много по велики от годините опит, потрошено оборудване и знания. А дали одеалото ще е с пискюли вълнено или памучно, дали ще го оставим на слънце или в фурна няма значение Такива съвети се ширят с купища във виртуалното пространство в което с намира и нашия форум за щастие.
И оффф: МНОГО хиляди ми струва оборудването а за опита и потрошените неща немога да дам цена. А едно вчерашно лайно да ми ръси простотии за одеяла та после и как се разлепяли когато не е пипнало и една "мацка" отдолу и не е ребалнало поне един чип а и не знае какво е пропадане при запояването на BGA? Къде сме? и каво правим? може ли да оставим некомпетентни хора да пишат в форума и да дават тотално погрешни съвети водещи до сериозни повреди на техниката която най често стига до нас кито се питаме какво точно е духал с промишлената духалка този юнак и в последствие намираме поне десетина смд кондензатори и резисторои разхвърляни по платката и това е добре но те могат и да са на пода в детската където се изявявява пишман техника и това е в наи добрия случай а платките усукани на ЕС от тези пишман майстори и после съм вземал скъпо за изправянето с тефлонови конуси и прехеатинг в пълен размер и в крайна сметка аз съм мошенника а оня с фурната, одеялото и.т.н. е героя.
да ви е честито колеги това е!
Поздрави на всички колеги кито не мамят клиентите си а им помагат да решат проблемите си клкото и трудно да е това!
Михаил Петров
ППП За определенията които дадох в поста си отговарям лично и поемам всички последствия за нарушаването на правилата! |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 11:08 Заглавие: |
|
|
Аз също съм за по-строг контрол на съдържанието на постовете в този раздел.Както е в другите раздели.Пълно е с подвеждащи или откровено погрешни мнения,които са опасни за техниката.
Петров,абсолютно вярно е,че на ремонта на преносими компютри се гледа като на нещо екзотично,непознато и граничещо с мистика.Това е може би причината да се наплодят толкова шамани.
А всъщност има техници,за които лаптопите не са нещо по-различно от стандартни битови електроуреди и ремонтът им не представлява тупкане със заешко краче и танц с барабани,а протича както при всяка друга техника.
П.С. Ето например тази тема как протича:
*некомпетентна диагностика,невъзможност на другите участници да помогнат,не се дава допълнителна информация
*поява на шаман,който обяснява някакви безумия и тям подобни
*реакция от страна на други участници
*темата от техническа постепенно се превръща в спам,май така и ще продължи _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 12:57 Заглавие: |
|
|
Maрмоте ,Петров Не се нервете колеги Талибани е имало ,има и винаги ще има Само жалко за НВ Клиента че е гризнал поредното дърво От такива дърводелщини губи ТОЙ и истинските сервизи Печелят производителите и търговците Помните при ремонта на моб телефони какво беше Купил духалка за 100на лева (а за по тънко пистолет за сваляне на боя) и ако не стане да му смени софта (ако има боксовете) го изпече и давай Аз не се занимавам с лаптопи и нямам намерение засега да го правя но до болка са ми познати вашите проблеми и винаги ще Ви подкрепя срещу подобни ТАЛИБАНИ Сега чакам подобната вълна при ремонта на LCD и плазми И там ша има писане на памети и духане с горещ въздух до безкрай Първите теми вече се появиха По смело живота продължава  |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2010 18:55 Заглавие: |
|
|
Днес се захванах сериозно с лаптопа и го разглобих.Започнах със старателно почистване контактните плочки на паметта.Разглобих дисплея и когато се натисне бутона за включване светва светодиода на захранването ,развърта хард диска и се наблюдува леко присветване на матрицата ,но без да има информация на екрана.Разкачих лампата и я включих към външен инверто ,когато лаптопа работи,екрана свети и се появява от дясната страна една зелена вертикална ивица.Тази ивица сериозен белег ли е че матрицата е "заминала"?
Видеокартат е вградена към дъното.Не съм правил опити да подгрявам с горещ въздух IGP!
Последната промяна е направена от Goofy на Вто Мар 16, 2010 9:43; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|