|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 17:05 Заглавие: |
|
|
Vaklin ти журналистика не си ли пробвал. Ако не си, си сбъркал, да знаеш.
Последната промяна е направена от fikret на Чет Мар 11, 2010 17:07; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 17:05 Заглавие: |
|
|
| "Аз на тебе ти на мене" го създаде системата преди години, и с нея, но малко по бавно ще си отмре. И така е редно. Така смятам аз. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 17:32 Заглавие: |
|
|
Ами нали пиша тук. То си е пак журналистика. Много съм се замислял да уча право, след като изучих де, но ме възпря едно изключително важно нещо. По скоро две. Първото е, че съдът взема решение по вътрешно убеждение, но съдийската професия за мен е скучна. Пък и кой съм аз та да решавам съдбата на някоя конкретна персона по същество, но в ограничителната рамка на закона. Законът е твърд само в твърда ситуация и току виж съм оправдал някой, че отлепил някой и друг шамар на някоя кифла, ако оная се е имала за човек. Примерно, в рамките на последните знакови дела. След това ще се окаже, че общественият интерес е бил в друга насока, а последното което съм, е да бъда "общественик".
Адокатската професия ми е изключително интересна, но там проблемът е друг. Мога да защитавам кауза само по вътрешно убеждение. То, ако всичко си е ОК, какво да му защитавам? Ако пък е тука-тука, ще смесвам позицията на съдията и адвоката и ще компилирам приемлив за моите разбирания статут на подсъдимия. Едва ли подсъдимият мечтае за такъв адвокат.
Периодично, хора с проблеми в тази насока се допитват и, докато фазата е преди "разглеждане по същество", консултирам за поведение и търсене на слабости в обвинението, но съм и честен, че ако от мен зависи си е "пътник". Щото, място за идиоти има, но на луната. И вода имало там.
Съвсем леко отклонение в политиката. Но тук му е мястото. Модераторите ще ме извинят. Много моля. Всички си задават въпроса, що Гоце така прекара Сянков. Отговорът е елементарен. На Гоце му е важно да покаже, че Сянков е пълен идиот и шушумига, но публично. За да го бетонира. Много му е важно да е бетониран. Боко, като един тъп пожарникар е славолюбив и "не мое некой 'а му каа ко да прай!" От чисти комплекси ще го държи до последно. Какво е нужно на нормалните хора в момента? Сянков до последно! На ви държава, на ви правителство, оправяйте се. Нали много го искахте и, знаейки, че гласуването винаги е емоция, а емоцията и разума са далечни братовчеди, сами си го направихте. Пък да си го импийчват или да го правят пич. Май второто.
И на Пампоров да се сведа до знание. Парите са проблематични, защото фиксират цената на взаимоотношенията в числово изражение. Това, което бих направил за една чиния боб с наденица, може да струва и хиляди парични знаци. На мен ми е струвало години учене, знания и т.н. Но, реално е една паница боб когато съм гладен. Ако днес взема 10, утре трябва да заходя с 20. Нуждите на хората винаги ескалират. Така са устроени. Дали ще ги имам тези 20 и какво ще стане ако имам само 15. Пък онова за 10 или 1000 ми е отнело половин час. Демек, за мен нула, а за отсрещната страна страшно много. Решен му е проблемът на вярното място и в точното време. И за една паница боб. Той една паница боб има. Ако няма, ще купя боба, а той ще го сготви. Или ще го поканя на вечеря, защото съм му свършил работа. Айде да сме хора, а? _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 17:41 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Айде да сме хора, а? |
Проблема е именно че сме хора и това което описваш е непостижимо.Ако живеехме в някакво общество от богове и всеки да дава без значение какво(и дали въобще) ще получи-можеше и да мине твоя номер.Парите (и това да се плаща за дадена услуга) може да не са хубаво нещо,но "по-хубаво" още няма измислено."Работещо" пък хич. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 17:46 Заглавие: |
|
|
| Ваклине, това дето го пишеш, отдавна го отрекоха, наричат го комунизъм(от всекиго според възможностите, на всекиму според потребностите), ама се видя че няма почва на нашата планета, засега. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 17:52 Заглавие: |
|
|
Ми защо при мен работи? Когато опонентите са група, са сплотени и мъжкарството надделява. Всеки в отделност е просто "сладур". Има технология и за управление на тълпата, но е енергоемка и много трудно се навивам да се занимавам с тълпи. Трябва наистина да си заслужава. А тълпата от своя страна влачи само надолу. За да си в тълпата, трябва да се принизиш до нивото на най-ниския в нея. Въпрос на избор на среда. Минаваш, обрулваш най-ценното, оставяш хаос. След време може да употребиш хаоса. Понякога и хаосът ражда истини и е добре да ги засвойваш. За какво са ми пари, повече от обикновените социални потребности за живеене? Нали имам каквото си поискам? Имам пари в повече, но ги инвестирам в начални пробиви в нови области. После ... после се знае. Прокопсал с моите пари много трудно ще се намери.
За всичкото това отделих години в четене, анализиране, научни експерименти и анализ на резултатите от тях. Някой по пътя дадоха фира, но на война падат жертви. Нали е за добро, ебаси.
Чакай, че сме писали заедно с Пампоров. При комунизма се предполагаше да има за всички. Това дето го пиша, си е жива дискриминация. Ще има само за добрите. Тези, които има какво да дадат от себе си, а, както вече казах, нуждите ескалират. С други думи, ако вчера си дал нещо като знания и умения, утре ще очаквам да си ги развил над онзиденшното ниво. Щото, докато си ми давал, аз съм крал. Това което правиш и как го правиш съм крал. Ако си си дал временна почивка, а аз през това време съм култивирал откраднатите от теб знания и съм ги съешил с предишните, които си имам, след почивката си аутсайдер. За какво си ми, ако вече сме на едно ниво? _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 20:05 Заглавие: |
|
|
При комунизъма и социализъма циганята работеха та им пареше под краката . Сега при демокрацията палачинката се обърна ,ние работим а те си живеят.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 20:59 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | При комунизъма и социализъма циганята работеха та им пареше под краката ... |
Да бе, да.
Същото работеха и тогава като и сега, само дето и държата им даваше И заплати. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 21:04 Заглавие: |
|
|
Моите наблюдения са по други . И в Мелта 90% бяха иръпшани , и товарачите на гарата също , и в Топливо всичко беше тяхна територия и чистенето на града си беше от тях . Абе долу горе си заработваха хляба ,докато сега са на ясла и нищо друго не ги интересува .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 22:02 Заглавие: |
|
|
| Темата е достгнала невероятни интелектуални висоти, напук на всеобщо падащото ниво на форума. Трябва да мислим за философски раздел на форума. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|