| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 13:38 Заглавие: TV Panasonic TC26B3EE - странна липса на звук |
|
|
Интересен казус ...... на въпросния телевизор, липсва звука на всички канали след първи и втори по подредбата, само на кабелна телевизия.
На ефирен сигнал всичко си е ОК и всички канали си работят нормално със звук независимо от подредбата.
Друг телевизор няма проблеми с аналоговата мрежа на оператора, т.е. проблема трябва да е в телевизора.
Някакви идеи къде да погледна? Ще съм много благодарен!
Опитах се да видя схемата, която е свободна за теглене в DJVU формат, но е с много лошо качество и почти нищо не се разбира. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 13:55 Заглавие: |
|
|
Да не е пипан бутона system II - вторият от дясно на ляво, на самия ТВ.
От този бутон, се избира стандарта на звука, за всеки канал по отделно.  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 14:28 Заглавие: |
|
|
Послушай Хелиос.Така както описваш нещата-не виждам друга причина... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 14:35 Заглавие: |
|
|
Не, не....... ръчната промяната на бутона System II, който настройва дали да е на 4,5-5,5-6-6,5Mhz, вкарва звук с брум, т.е. не е това точната настройка а преди това си работеше така. На тази която трябва да е - мълчи.
Това беше първото което пробвах.....
Както казах, на 1 и 2 канал програмите си работят нормално, със звук......нататък - йок, само картина. И то на кабелна....
При ефирен сигнал със стайна антена си работят всички нормално. Мистика! _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 14:49 Заглавие: |
|
|
Ефирния е на 6.5! Вероятно и 1 и 2 канал от кабелната са така. Каква мистика?! Излиза, че нямаш 5.5!?
Какъв стандарт опознава ТВ, на каналите, на които имаш звук? Натисни бутона "+" от пулта. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 14:54 Заглавие: |
|
|
Я пак да уточним, щото май нещо не е много ясно какъв точно е проблема:
-запомнените програми на 1 и 2 позиция независимо кои са те като телевизионен канал или нещо друго се има впредвид? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 15:03 Заглавие: |
|
|
Мда, прав си, сега проверих, че тези две програми, които са поставени на 1 и 2 канал по някакво странно стечение на обстоятелствата са на 6,5 а всички от там-нататък до един на 5,5 и това ме заблуди. На това не обърнах внимание. Благодаря!
След като поставих временно друга програма на 1 канал стана ясно, че и на него липсва 5.5.
Изчезнало е настройката на 5.5Mhz!
Аз съм любител в електрониката и имам повърхностни познания в телевизионната техника.
П.П. Успях да открия на схемата евентуалната проблемна зона. Е......може и да е студена спойка само.
 _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2010 1:00 Заглавие: |
|
|
| no money написа: | | имам повърхностни познания... | Едва ли е лоша спойка, ама щом си уцелил кварца, може и да се справиш
Първо измери на 9 и на 10кр. комбинациите за превключване на мултиплексора дали са ОК и напиши коя от четирите идва за 5,5MHz?
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2010 13:09 Заглавие: |
|
|
Благодаря за идеите!
Гадината явно е решила да ме мъчи ....
Прикапах кварцовия филтър и реших да проверя резултата - нищо, същата история.
Тъкмо си местя скопа до телевизора, че и двата са кютуци (C1-69 ) а той е по-малкия и лек, вадя си шасито и си го намествам вертикално да е удобно за ровичкане, включвам и .....припука 3-4 пъти леко и дойде звука.
Сега го дебна вече повече от час да направи мизерия. Даже си изрових от чарковете един друг мултиплексор, като оригиналния HEF4052BN.
На вх. А1 (9 пин) имам 11.63V на А0 (10пин) - 0V _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
|