Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как могат да се гледат цифрови ТВ канали?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 13, 2010 15:52    Заглавие: Как могат да се гледат цифрови ТВ канали? Отговорете с цитат

Оказа се, че по нашата кабелна се излъчват и цифрови канали, при това не са кодирани. Може би има и кодирани, не знам засега. По какъв начин може да се гледат, освен с купуване на нов телевизор с цифров тунер? Май имало някакви външни цифрови тунери (или приемници) - някой знае ли къде ги има и някаква по- подробна информация. Благодаря предварително!
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 13, 2010 15:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Като си платиш на кабеларката за да ти "дадат" Smile
А се продават и цифрови приемници за кабелна телевизия.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Мар 13, 2010 19:21    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.satshop-bg.com/index.php?cPath=32
DVB-C ,може и телевизор с вграден такъв тунер.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Мар 13, 2010 20:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Кои са тези канали, за да се види дали си струва евентуалната инвестиция?
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 14, 2010 8:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм ги гледал подробно, всеки случай са над 20, като всичките не присъстват в аналоговите, които са 61. Засега помня, че имаше няколко сръбски, различни са от това, (Pink), което върви по аналоговата, но са все с име Pink, изписано с различни шрифтове (лого), но една все пак е със същото лого. Има HBO, National Geographic (по- различен). Ще погледна пак какви бяха за по- пълен отговор.
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Нед Мар 14, 2010 8:56    Заглавие: Отговорете с цитат

DVB-C приемник на нормална цена поне аз не съм успял да купя. Не са широко разпространени за продажба както сателитните приемници примерно.Дали си заслужава инвестицията зависи от това какви канали вървят в кабелната и докога ще са свободни.Като качество в сравнение с аналоговите канали по кабелната е определено по-добро - особено на разните LCD и други подобни телевизори.Друг е въпроса че ако на човек не му достигат примерно 40 аналогови канала вероятно няма да му достигнат и 100 цифрови - ако не го интересува много конкретно някой канал който примерно не върви аналогово но го има в цифровия пакет - има и такива случаи.В кабелната мрежа на ВИДЕОСАТ във Велико Търново вървят около 105 цифрови ТВ канала и около 80 радиоканала - в 97% от случаите би трябвало човек да намери каквото го интересува.Всеки кабелен оператор сам решава колко и какви канали да пусне.Мисля че нормалната цена на такъв приемник би трябвало да е ориентировъчно около 80-90 лв. - колкото на DVB-S приемник - зависи все пак от модела и вложените екстри. Ако кабелния оператор ти предостави приемника мисля че има някаква допълнителна минимална такса.
Върнете се в началото
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Мар 14, 2010 10:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Нашия кабелен оператор също има 100 - тина цифрови програми, както и толкова радиопрограми. Телевизорът ми има DVB тунер с MPEG4 декодер, но не мога да гледам цифрова телевизия. За да мога да гледам ми трябва карта - като фонокарта, не знам как им е точното име. Освен нея ще трябва да си взема PCMCA карта за телевизора, защото той има такъв слот и трябва в него да поставя казаната по - горе карта. Така де в крайна сметка излиза че за да гледаш цифрова телевизия си зависим от оператора, защото дефакто тази карта ако не ти я дадат, каквото и оборудване да имаш не може да гледаш нищо. Картата естествено не я дават без пари Smile. А според мен би трябвало вече цифровата телевизия да си тече свободно по кабелната мрежа, а не да ни изнудват за няколко лева повече и тогава да ни пуснат цифрова телевизия.
Положението с ефирните цифрови телевизии е подобно. В нашия район не успях да намеря, а съм чел че има излъчване. Не че съм против аналоговото - с умиление помня преди десетина дванадесет години на село как чаках ламповата София да загрее и как въртях барабана на ПТК - то докато хване нещо, но все пак времената се менят и трябва да вървим към прогреса.
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 14, 2010 11:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Допълвам: тия цифрови канали излязоха като "разцъкахме" един монитор с тунер (или телевизор- монитор Laughing ) - модела е Samsung SM T220HD. Излизат доста канали, май са над 100, като има и кодирани 20-30, доста радиа има също. Повечето некодирани са чужди, нямат превод, но има и български, например Хоби (не знаех, че има такава) има Fiesta (пак българска), EuroSport HD (има български коментар и май дават по- различно от аналоговия евроспорт), MGM, HBO, Discovery HD Showcase, National Geographic HD, DSF, MTV Austria, Nick (анимация), C- Music, Arte HD, ARD1, LatinaF, LuxeTV, MyneleTV (музикален румънски канал), има 7 броя сръбски Pink (Pink Movie, Pink Music, Pink M, Pink Film и др.), RTL Austria, Super RTL, ARD HD. Това са по- важните. Всъщност не са кой знае какви, но има интересни. При положение, че се налага нов скъп хардуер, май за мен не представляват интерес Crying or Very sad
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети