|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sms Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 16:25 Заглавие: |
|
|
Темата отиде у ряката.
Момчето иска да направи /ОПАСНО/ устройство което да ползва незнайно за какво, или поне аз не разбрах за какво?
Дали целите му са корисни или не, това също не е ясно?
Дали е възможно да го направи, с неговите знания?????
Мисля че въпроса е, дали трябва да му се дават съвети за това? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 16:34 Заглавие: |
|
|
Мдаа, важното е да го "предпазим" момчето, от това опасно нещо, казвайки му от къде, и как да си го набави!
Пич, за лазерен прицел /"бързомерец"/ ли е?!
...Уф, не било! ... Трябвало нещо да се реже и пали! Такива теми ги чета от зад, на пред! 
Последната промяна е направена от helios на Съб Мар 13, 2010 17:13; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Shadow__01 Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 16:48 Заглавие: |
|
|
Това за отражението в лъскава повърхност не го знаех. Относно оптиката дето била късофокусна??? На колко метра се вижда точката?
А как да го скрия и предпазя от чужди ръце ще измисля нещо което само аз и никой друг няма да знае къде ще е скрит.С какви батерий се захранва електрониката му дето е в устрийството?
Коригирал съм ти поста Не се отговаря с този бутон |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 18:08 Заглавие: |
|
|
| Shadow__01 написа: | | Относно оптиката дето била късофокусна??? На колко метра се вижда точката? |
Колко метра според теб е разстоянието между оптиката и диска в DVD устройството? Не че няма да се вижда по-далеч, но фокуса....
Те тия лазери дето режат се движат на няколко милиметра от това, което режат. Ти да не искаш да си правиш лазерно оръдие? То по филмите лесно, но на практика е съвсем друга работата. |
|
|
 |
Shadow__01 Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 18:23 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | Shadow__01 написа: | | Относно оптиката дето била късофокусна??? На колко метра се вижда точката? |
Колко метра според теб е разстоянието между оптиката и диска в DVD устройството? Не че няма да се вижда по-далеч, но фокуса....
Те тия лазери дето режат се движат на няколко милиметра от това, което режат. Ти да не искаш да си правиш лазерно оръдие? То по филмите лесно, но на практика е съвсем друга работата. |
Добри съвети даваш и да те питам става ли от лазер от DVD устройство да се пали или реже хартия от известно разстояние което не е няколко сантиметра.Изобщо струва ли си да го правя? Не искам само да свети защото само от една точка дето нищо не пали не ми трябва. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 18:53 Заглавие: |
|
|
Айде стига толкоз с този панаир.
Shadow__01, всичките ти постове в тази тема бяха отредактирани. След като се видя, че не схващаш - ти беше напомнено от някой модератор да се запознаеш с кой бутон се отговаря. Ти продължаваш в същия дух.
Самата тема е лишена от всякакъв смисъл в този и вид и възможностите които демонстрираш.
Това което си намислил (каквото и да е то) - не е по твоите възможности, нито по определения бюджет. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|