| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 0:27 Заглавие: |
|
|
Такаа, веселбата е пълна - на копчето му требе балтон
Тези лампички са два типа с и без стартер. ако си сигурен че твоите са без стартер остава да си намериш цокли ама у нас нема. вариант който съм ползвал е да купя най евтиното тяло с два цокъла за 70-80 лв. после двоен баласт и познай дали се спрях на 150 от три опита. и още нещо с китайските баласти тези лампи не удаянват и 3 месеца заради горещия старт. Да са ти честити лампите. Ако си от Варна и покрайнините можеш да отидеш в Призмата и да ги питаш дали са докарали цокли, може и да извадиш късмет че им бях изтъркал теракота . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 10:57 Заглавие: |
|
|
| Всички коридори на голям столичен хотел са с такива лампи - поставени са с телата в окачени тавани. Не знам коя фирма ги е монтирала, но очевидно са внасяни в огромни голичества. Не е възможно в нета да няма информация за тях и никъде да не се продават осветителните тела и аксесоарите за тях. Между впрочем, направени са за еднократен монтаж - много лесно се чупят при опит да се свалят. Като ми потрябва достъп до пространството над окачения таван (за монтаж на СОТ) от 8 лампи 3 се счупиха. Явно, това е нарочно направено с прозаичната мисъл да не се крадат! Търси осветителни тела за окачени тавани - приличат на големи "лунички". |
|
|
 |
amal Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 11:50 Заглавие: Лампите |
|
|
Положението ми стана почти ясно. Сега търся на кого да ги подаря, за да си чука главата.
Все пак ви благодаря за отзивчивостта. Знаех си кого да попитам. |
|
|
 |
bojitchko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 21:05 Заглавие: |
|
|
Що си не събереш една повишаваща схема да си ги палиш без стартери и други...
Ще кажеш каква файда. Светят много и стават почти вечни. |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 23:34 Заглавие: |
|
|
Тези с два извода са с вграден стартер трябва им само външен дросел и цокъл разбира се Тези с четирите извода са без стартер и работят с външен. |
|
|
 |
|