| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
robertvd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 14, 2010 12:48 Заглавие: LG DVD-Recorder DR275 Излиза само надпис Hello |
|
|
Здравейте колеги .На платката има надпис Model:DR200(MV3)DR275-P1
P/N:EAX32499301.Чипа на лицевия панел е PT6955 на основната платка другите чипове са DR275S-D10FGR MN1763 MN1232 .При включване се появава надпис Hello и след него отново hello и така до безкрай нищо друго не прави .Опитах както е написано в сервизното To INITIALIZE the system, press CLEAR button on the remote control together with OPEN on the front panel about 2 seconds.
След натискане на бутоните на дисплея се изписва 100 17 .Гася го пускам го отново и пак почва да пише Hello и до тук нищо. Възможно ли е да е омотал сафтуера гледам че има памет SMD S524A60X51 мисля че е като 24C16 Забравих да кажа че мерих напреженията излизащи от захранването и всичко си е наред
 _________________ Robert |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 14, 2010 13:18 Заглавие: |
|
|
Нищо не пречи да смениш въпросната памет с тази която си написал (като погледнеш с колко е захванена преди това).
Можеш да го пуснеш и след като я свалиш, или ако има как да откачиш някой от краката и към шината, и да видиш дали има разлика в поведението му. |
|
|
 |
robertvd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 14, 2010 13:38 Заглавие: |
|
|
Като сваля паметта от място и го пусна без никаква апарата изобщо не се стартира поне на дисплея не се показва нищо ,като му сложа друга памет празна на дислпея се появяват йероглифи пулсирайки не тръгва и така >прочетох неговата памет и се чете като 24C16 има запис в нея но дали е наред незнам _________________ Robert |
|
|
 |
nick_s Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 14, 2010 14:23 Заглавие: |
|
|
Тези LG рекордери май не са много сполучливи - и аз имам подобен проблем само че с друг модел (и не само аз де) . Проблема не е в паметта . Огледай за лоша спойка или смени кабелите към оптиката - проблемът според мене е хардуерен . Успех _________________ Не спори с човек който има повече свободно време от тебе ! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 14, 2010 14:37 Заглавие: |
|
|
Проблема не е в паметта и това което има там.
В нея се съхраняват текущи настройки - изходи, настойки по аудиото, параметрите в сетуп-а ...
Когато не е читава паметта или процесора не я вижда при много модели (да не кажа при всички) апарата не тръгва. Т.е. стига до някъде и там виси.
Затова те накарах да направиш този експеримент.
Тази която си слагал сигурен ли си, че е била "празна"?
Но по-скоро проблема е някъде в общуването с привода и/или оптиката.
Поразмърдай лентата която върви към "CD" то |
|
|
 |
|