| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 14, 2010 23:48 Заглавие: |
|
|
Първо да попитам колко струва въпросният модул. Може ли да се достави и т.н.
Монтиран е на основата, тя пък контактува с друго по-голямо парче метал и се охлажда. Така че каквото и да сложиш трябва да му се осигури охлаждане. Трябва да е ясно какво комутира и с какви параметри. Много ме съмнява че каквото и да се сложи ще е наред - има вибрации и от тях може дса се очакват прекъсвания. Неслучайно е залято от силикон и то бая "гъвкав".
Кой каза че въпросният транзистор е дефектен? Обикновено си личи. Например из форума има снимки на хибридни модули от плазми - дефекта се вижда. Ето ти такава снимка да не я търсиш - двата леви транзистора.
И се научи как се слагат снимки! _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2010 10:42 Заглавие: ..... |
|
|
| Тая помпа да е случайно VP 44 ? |
|
|
 |
zxcvb Опитен потребител

|
|
|
 |
Joro_Paveto Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2010 14:25 Заглавие: |
|
|
Помпата е свалена, спазвайки всички процедури за нейната безопастност и евентуален безпроблемен монтаж. Зацепена в положение "ГМТ 1-ви цилиндър". Помпата е с номер по бош завършващ на 4003 т.е. помпата е VP29, която навсякъде я дават, че е идентична с VP30 и VP44.
Днес като я отворя ще знам повече за блока и дали е същия като на 44 и т.н. |
|
|
 |
zxcvb Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2010 14:47 Заглавие: |
|
|
| със запояването проблем нямаш всеки който е пипал поялник може да зопои тоя въпросния транзистор .Въпроса е да намериш подходящия транзистор и да елиминираш проблема който го поврежда. Ще следя темата ,надявам се да пишеш как си се справил. успех |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2010 16:48 Заглавие: |
|
|
EDC блока е отворен - няма толкова бавна и нервна работа- противно на всички мнения капачето е непокътнато, дори и драскотина няма по него. А всички ми казваха, че няма начин да се отвори без да се счупи - е има! Проблемът е КЛАСИЧЕСКИ прекъснато едното краче на транзситорът точно както по 99% от снимките по нета. Довечера снимки, че сега още почиствам силикона от капачето и блока идеята е да го почистя без прашинка да попадне по силикона покриващ самата платка. Що се отнася до него няма да го почиствам около транзистора докато не се разбере кой, как и т.н. ще се прави.
Може сега малко да ви разсмея - на няколко места се твърди, за един транзистор, че именно той е оригинално вграждания...само че аз мисля довечера да напиша един имейл на Бош с обяснение на проблемът и да питам какъв е този транзистор да ги видим как точно ще се овъртят, за да не ми кажат... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2010 16:54 Заглавие: |
|
|
Ако въобще има отговор - наистина ще е много интересен  |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2010 17:37 Заглавие: |
|
|
Според мен няма да има отговор
Аз един път съм си играл с такъв транзистор и тези желета ... И нищо не стана де  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2010 18:35 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Проблемът е КЛАСИЧЕСКИ прекъснато едното краче на транзситорът точно както по 99% от снимките по нета. |
Нали не смяташ ,че е прекъснало ей така от самосебе си ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2010 19:28 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Нали не смяташ ,че е прекъснало ей така от самосебе си ? |
Разбира се, че не. Точно за тази кола причината е ясна като кристал. Няма да я споделям, че пак ще станат едни спорове и поучавания - не това, това е и т.н. Само мога да кажа много лоша експлоатация от страна на предишния собственик.
Ето актуална снимка на моя EDC блок.
Преди малко пратих писмото до отдела на Бош за дизелови продукти и на мен ми е интересно какво ще ми оговорят и дали изобщо ще отговорят. |
|
|
 |
|