| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vasilko123 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 17, 2010 18:51 Заглавие: Свързване на автокасетофон pioneer KEH-P1013R |
|
|
Здравейте
Имам касетофонче от въпросната марка и буксата му не става на колата. На колата е евробукса, търсих в магазините такъв преходник но нямат за тоя модел. Купих си евробукса за свързване но не мога да намеря схемата. Тук намерих доста препратки от други теми за PIONNER но за точно този модел не успях.
Ето снимка на касетофончето
благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 17, 2010 18:58 Заглавие: |
|
|
Да бе дал снимка и на буксата, която е в колата ... Пък можеше да пишеш марката и модела на колата
В прикачения файл е сервизното Страница 27  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 17, 2010 19:25 Заглавие: |
|
|
ето снимка на буксите от колата, колата е BMW 520i Touring
гледам че съответстват като пинове двете евробукси, а то сега май ще ми трябва и схемата на евробуксата
Ако тази схема важи и за колата ми
май не ми е ясно към касетофончето само 3 букси от А конектора на евробуксата къде да ги свържа от касетофончето- BACK UP, ACC, и B REMOTE
8-я пин от А буксата, земята е ясна, но другите къде...
Благодаря! май ще успея да го направя
Последната промяна е направена от vasilko123 на Сря Мар 17, 2010 19:51; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 17, 2010 19:43 Заглавие: |
|
|
| Погледни тук. |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 9:09 Заглавие: ... |
|
|
| Не му трябва друг преходник - вижда се от снимката че на колата буксата не е оригиналната , а е монтирана точно " евро " стандарта . Трябва ти преходник като този който си купил но от страната към касетофона буксата да си съвпадне с тази на самото радио . Не пишеш от къде си , но не търсиш по настоятелно - има такива преходници . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 11:24 Заглавие: |
|
|
е има такива преходници, със сигурност, но в града ми няма, да поръчвам по куриери няма смисъл, то тоя преходник ще ми излезе колкото цялото касетофонче.
Проблема май остана само да разбера тези пинове от касетофона BACK UP, ACC, и B REMOTE към кои букси да свържа на евробуксата, другите са ясно
ACC ще е плюса към Permanent +12V, а другите два сигнала, знае ли някои за какво са и дали може без тях - BACK UP и B REMOTE
На евробуксата, вариянтите са към Aut.antena, Illumination и Kl.15/Ignition |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 13:12 Заглавие: .... |
|
|
| Добре ,щом смяташ че си наясно с изводите отзад на буксата на радиото кой за какво е - прави го . Червен - +12 волта постоянни \ BACK UP\ , Жълт - +12 волта от първо положение на конт. ключ \ АСС \ , Черен - маса , Син - B REMOTE - ако колата е с вградена антена с усилвател . Действай ...... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 12:37 Заглавие: |
|
|
светна и свирна, на ток и жица е
Мерси! проработи си. А дали може да стане да се пуска като се запали двигателя и да се гаси като не е на кантакт? До колкото четох тази букса Kl.15/Ignition е затова, ама си работи постоянно... |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 14:03 Заглавие: |
|
|
Разделяш червения и жълтия.Червеният KL.30(+12V),жълтият KL15(ACC)-плюс от контакта.Ако продължи да не се влияе от ключа,то най-вероятно от вътре са дадени накъсо.Ако пък не тръгне след завъртането на ключа,на KL15,няма напрежение.
Ilumination е + от габарити(ако има на радиото). _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
|