| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TheMission Нов потребител

Регистриран на: 26 Юли 2009 Мнения: 5 Местожителство: Bourgas,Bulgaria
|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 17:23 Заглавие: |
|
|
Ами да се включа и аз.Това с лазера от записвачка става.Аз си играх доста време докато изкарам първия.Сега ги правя много малки и са доста добри.Също така ги правя и да може дадения човек да си настройва сам точката.Нещо примерно искаш да хвърля надалече и си правиш точката да е като на лазерче от лев,искаш да пали кибрит настройваш и палиш.Там към темата............
Имам доста информация събрана ако искате намерете ме в скаип на phonic2 ще ви пратя клип на първия ми лазер и на моделите ми след доста практика с тях.Не съм ПРО на лазерите ама ............. имам опит по тая тема  _________________ бъди себе си...... има достатъчно други |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
importante Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 17:51 Заглавие: |
|
|
Ами земи обясни малко по-подробно.Или пари искаш? Обясни да знаят всички!  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 9:46 Заглавие: |
|
|
Ами трябва да седна и да направя снимков материал.В общи линии.
Взимате диод от DVD-RW.Вътре има два диода вадите ги и двата.Като го погледнете отгоре GND-to трябва да ви е отгоре.Левия крак на диод-а е + 3в.Взимате 2бр батерии ки пускате и двата диода за да видите кои свети по силно(ползвате него).Взимате лазерче от 1лев и вадите всичко от него.Ще ползвате само "пушката" на лазера.Слагате диод-а от DVD-то там.Измисляте си как да го направите в по малки размери.След това ............като въртите лупата точката става по-малка и по-голяма.Това е магията........На около 40см с много тънък лъч успешно се пали клечка кибрит,гори се дърво,реже тиксо ,НО НЕ ПАЛИ И НЕ ПАРИ НА РЪКА и бели предмети.Ще се постарая довечера да кача снимков материал за да добиете представа.
Пари за тая глупост вие ще давате.Аз само обменям опит
Иначе и ефекти ще ви снимам как може да си правите.Примерно да рисува разни форми и такива работи.
До след 7 часа ,че съм на работа _________________ бъди себе си...... има достатъчно други |
|
|
 |
golemiga6ti Активен потребител

|
|
|
 |
Shadow__01 Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 20, 2010 19:36 Заглавие: |
|
|
Разглобих устройството и си играх 1 час докато стигна до лазерния диод, който беше най-здраво закрепен от всички други части.Не успях да го искарам, но без да искам при чекането на всичко около него съм му откъснал едното краче.Мога ли да използвам другите 2? Нали едното и без това не се ползва. Мога ли да набутам в дупката на откъснатото краче една тел и пак да стане както си беше?
Как трябва да изглежда оптитака, защото запазих почти всички стъкълца и лещи които насочват лъча на 90 градуса?
Контролер си направих и взе че заработи. Остава ми само да свържа диода, ако успея да го изкарам. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 20, 2010 19:59 Заглавие: |
|
|
съжалявам ,че още не съм пуснал снимките.Към въпроса.Ами не диода вече не ти върши работа.Другите два които са вътре единия е сензорен диод мисля и служи да се ориентира главата кога да чете.
Не мога да намеря снимките къде съм ги стоварил.Имам снимка на готов лазер понеже и аз си имам
Ако ще ви свърши работа ще кача снимката _________________ бъди себе си...... има достатъчно други |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 20, 2010 20:29 Заглавие: |
|
|
| Нов диод ли да си търся? |
|
|
 |
golemiga6ti Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 20, 2010 20:47 Заглавие: |
|
|
| Аз съм извадил от 5 записвачки и петте без да ги повредя, като вадя частта в която е залепен диода, и после я режа с дремел. Преди да достигна диода спирам да режа и с помоща на отверка разтварям корпуса на тялото което държи диода и си излиза цял. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 20, 2010 21:22 Заглавие: |
|
|
Shadow__01 : Ами да.Търси си нов.
Аз ги махам от корпуса където са залепени направо с резачките за кабели.Реже от единия край и после си го изваждам.Но и с дремел е много хитро.
Да пускам ли снимки на този който имам направен.Докато намеря другите къде сам ги стоварил? _________________ бъди себе си...... има достатъчно други |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 20, 2010 21:27 Заглавие: |
|
|
| Ако имаш желание пусни няколко снимки да го видим този диод как свети. |
|