| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vanko_monev Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 19:01 Заглавие: електрожен |
|
|
здравеите, доста се рових из сайтовете но не намерих нищо конкретно за това което ме интерисува, в някои руски имаше нещо но почти нищо не ми стана ясно и сега се надявам някой да може да ми помогне. Та проблемат е следния чувал сам че се правят инверторни електрожени от захранжания на компютри, не знам до колко е вярно но се надяжам някой да може да ми помогне и разясни поне малко от малко нещата гледах из някой сийтове как руснаците си правят електроженчета който се състоят едва ли не от няколко транзистора и 2-3 кондензатора и един грец. и ако може някой да даде схема на инв. електрожен , трябва ми за "леки" заварки предимно ламарини и др крехки неша благодаря Ви предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 19:41 Заглавие: |
|
|
Ето една от идеите на руснаците.
А дали е сполучлива - божа работа... |
|
|
 |
Stambolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 20:48 Заглавие: инвертор |
|
|
| Качия и ние да видим схемата. |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 20:52 Заглавие: |
|
|
| Stambolov в атача е всичко - схема, платки, осцилограми... |
|
|
 |
vanko_monev Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 21:45 Заглавие: |
|
|
http://valvolodin.narod.ru/articles/rw4hdl.pdf ето я и схемичката от захранвания малко ми се струва нереално но ви оставям вие да прицините това
искам да ви попитам и нещо друго, някой да знае от къде мога да се сдобия с кислородна бутилка аз съм от Сливен и някои знае ли разликата между тази за кислород и въглероден диоксид и долу горе каква цена има една такава бутилка |
|
|
 |
bogege Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 23:33 Заглавие: |
|
|
| Преди време беше така: CO2 ЦВЯТ -ЧЕРЕН на бутилката;НАЛЯГАНЕ-50 bar. Кислород-ЦВЯТ-СИН набутилката;НАЛЯГАНЕ-150 BAR.А бутилка можеш да намериш като си пуснеш обява,че търсиш такава; Успех! |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 1:14 Заглавие: |
|
|
| От компютърното захранване можеш да ползваш само тенекията. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 1:34 Заглавие: |
|
|
СУпер много ме зариби Рядко ми се налага но лошото е, че все по покриви и тоя дето ползвам докато го качиш направо....... Иначе имаме един импулсен дето е по голям от руското чудо но мноого прегрява . Някой хващал ли се е да прави аналогична схема ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 2:34 Заглавие: |
|
|
| vanko_monev написа: | ......ето я и схемичката от захранвания малко ми се струва нереално но ви оставям вие да прицините това
....... |
Схемичката си е напълно реална, преди нея имаше една схема на "Бармалей"- такъв е никнейма на едно много кадърно момче, което я направи.Схемите са доста апокрифни в мрежата.
Едно уточнение- електрожена не е ОТ импулсно захранване на компютър, просто е събрана в КУТИЯ ОТ ATX.Основното е полумостова схема до 2киловата.Неудобството е, че става за единични бройки но трудно е за производство на по- голяма серия. _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 4:50 Заглавие: |
|
|
Май ще взема да се помъча с нея.. Че тия големите трудно се разнасят из покривите  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|