| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PiRaT Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 22:56 Заглавие: r |
|
|
| Катинар. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 0:01 Заглавие: |
|
|
| moreg написа: | | Имам тонколонки респром които са 4 ома и ми трябва осилвател за тях | За твоите тонколони(6W) ти трябва 10 пъти по-малко мощен и съответно 10 пъти по-евтин усилвател с изход 4ома | moreg написа: | А как да разбера колко вата колони може да захранва този усилвател?
вече разбрах че трябва 8 ома колони за него! значи да си търся 8 ома колони по ? вата | За този усилвател(65W) ти трябват поне 2х100W тонколони Може 200 или 300, но не по-малко от 100, щото твоите 6W/4ома ще ги духне още на втората песен, а заедно с тях и Telefunken-a може да даде фира Така по-ясно ли е ?  |
|
|
 |
moreg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 7:39 Заглавие: |
|
|
Да ясно, ми мисля да взема усилвателя и да купя и две яки колони 8 ома 100 вата минимум, пък тия ще ги пускам в продажаба и така!
Благодаря на всички, които се включиха в темата!  |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 8:39 Заглавие: |
|
|
Последен съвет:
Когато купуваш този ( или който и да е употребяван ) усилвател, задължително го чуй, и се убеди, че всички потенциометри и плъзгачи регулират плавно звука , без припуквания в колоните. В противен случай рискуваш скоро да започнеш да пускаш теми от рода:
"Единия ми канал изчезна... " а понякога замяната на потенциометрите в по-старите машини не е лесна работа.
Успех ! |
|
|
 |
moreg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 8:51 Заглавие: |
|
|
Ясно мерси, ще прегледам това!
Telefunken Verstärker HA 800
Farbe: silber Maximalleistung: 2 x 65 Watt
Това ако може да ми го обясните, аз го разибрам, че повече от 65 W колони усилвателя неможе да захранва или поне няма такава възможност, затова да търся колони неповече от 65 W така ли? |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 9:08 Заглавие: |
|
|
Мисля, че vladimirstanoev ти го обясни достатъчно ясно. Колоните трябва да са с по-голяма мощност от тази на усилвателя, за да издаянят на тази мощност. А съпротивлението им трябва да е колкото е предписано за усилвателя, за да не го претовариш, ако са с по-малко съпротивление, или пък да не може да се оползотвори мощността на усилвателя, ако тяхното съпротивление е по-голямо.
И още нещо - колоните за по-голяма мощност обикновено имат и по-висок КПД, а и по-добра акустика (не винаги, но по принцип). _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |
moreg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 22, 2010 21:02 Заглавие: |
|
|
Здравейте! днес купих две трилентови тонколони които работят в импеданс между 4 и 8 ома 2 x 140W
Този усилвател на телефункен е просто вълшебен като качество, просто съм изумен колко добре работи! бях доста притеснен защото го купих настаро но се оказа наистина уникално добър за годините си и изобщо несъжалявам че се сдобих с него! А с новите тонколони свири просто убийствено!
Ето линк към колоните, които купих кажете си мнението?
http://www.indianaline.it/prodotti.php?action=detail&brand=&product=496&category=116
Мойто мнение, е че свирят страхотно и като баси и като високи, имат и басрефлектори! |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 22, 2010 21:59 Заглавие: |
|
|
Честито ! Със здраве да си ги ползваш.
Важното е на тебе да ти харесват.
А това за импеданса означава, че могат да работят със усилвател за 4 и 8 омови колони, т.е. те най-вероятно са 8 ома |
|
|
 |
moreg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 23, 2010 8:22 Заглавие: |
|
|
Благодаря! наистина съм доволен и то най-вече от усилвателя който за годините си е буквално като нов, и е поредно доказателство, че старата немска техника е правена навремето много качествено!  |
|
|
 |
|