Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ремонт на течнокристален дисплей

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
yossta
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 22, 2010 17:11    Заглавие: Ремонт на течнокристален дисплей Отговорете с цитат

Здравейте Може ли някой да даде малко инфо къде мога да открия от проводимите гумени ленти дето се ползват примерно при калкулаторите но с по голяма дължина? Без значение е размера (стига да е над 5 см) и формата просто нямам идея къде мога да закупя подобни или от какво евентуално може да се демонтира освен калкулатори? Благодарско предварително Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 22, 2010 19:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Стари телефони с индикатори ,например от централа Fokus .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пон Мар 22, 2010 22:05    Заглавие: Отговорете с цитат

В краен случай ако си много на зор може да си купиш примерно ей този дисплей: http://home.comet.bg/shop/datasheet1.html?ID=5807, струва 5.20 долара, но в него има две такива гумички с дължина по 10 сантиметра всяка.
Върнете се в началото
yossta
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 23, 2010 17:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодарско на всички

колега можеш ли да дадеш малко инфо за тоя дисплей? Т.е за гумичките. 10см са перфектни но имаш ли идея за останалите размери горе долу? дебелина и височина? и най важното е дали са проводими целите т.е на буквата "L" защото монтажа ми е такъв и ако са проводими само бордовете няма да стане

пп: това същият кометелектроникс ли е дето е в една пряка между ботев и пазара че не се сещам как се казваше улицата?
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 23, 2010 19:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Високи са около 7 mm и са дебели около 3 mm. Но ми се струва, че са двойни, с изолация между двата пласта. Не знам какво имаш предвид дали са целите проводими. Те са като сандвич от много на брой много тънки пластинки и се редуват една проводима, една изолационна и т.н. Тези размери са приблизителни, не мога да ги измеря точно без да разглобя дисплея. И този дисплей е с подсветка. Ако е без подсветка ще са малко по-ниски гумичките. А за адреса - не знам, не съм от София. Виж в сайта им.
Върнете се в началото
yossta
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 23, 2010 20:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи да ти обясня горе долу :
Платките на диспля са две които се монтират на 90 радуса спрямо дисплея който е с размери 170мм на 60 мм . 4 редов е и се захранва по цялата дължина (170мм) от едната страна и с лек промеждутък между пиновете от другата (170мм) но е много малко(5мм) та направо си е пак 170мм гумичка. за това питах дали провежда на буквата "Г"
т.е. една страна както си ми описал (7мм) и един борд(3мм)
Преди това беше с тип ФФЦ лентов кабел но от най тънките с графитни писти и смола на накрайниците за залепване.Има няма на 20 години е и естествено смолата е здала и се е отлепил. Естествено такъв тип кабел не намерих и се преправи успешно с по къси гумички които имам на тях слоят им е нанесен само на Г на другите две страни даже няма.но понеже са къси (слагам 4.5 на страна) не са в идеална равнина и изисква доста натиск за да даде добър контакт и ме е страх за дисплея да не се пукне за това си търся по дълги, да провеждат на Г и с въсможно най малко снадки.
Не знам дали имаш възможност да провериш 7мм-та страна дали е проводима но ме обнадежди с изолационният слой посредата.Предполагам че са проводими а и дебелината ме устройва.Така ще са по стабилни аз свалих една от един стар мултицет дет бях гръмнал едно време и тя е проводима отвсякъде нищо че контактуват само бордовете които са по около мм.
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 23, 2010 22:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези гумички представляват общо взето това:
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети