| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
yossta Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 22, 2010 17:11 Заглавие: Ремонт на течнокристален дисплей |
|
|
Здравейте Може ли някой да даде малко инфо къде мога да открия от проводимите гумени ленти дето се ползват примерно при калкулаторите но с по голяма дължина? Без значение е размера (стига да е над 5 см) и формата просто нямам идея къде мога да закупя подобни или от какво евентуално може да се демонтира освен калкулатори? Благодарско предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 22, 2010 19:12 Заглавие: |
|
|
| Стари телефони с индикатори ,например от централа Fokus . |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 22, 2010 22:05 Заглавие: |
|
|
| В краен случай ако си много на зор може да си купиш примерно ей този дисплей: http://home.comet.bg/shop/datasheet1.html?ID=5807, струва 5.20 долара, но в него има две такива гумички с дължина по 10 сантиметра всяка. |
|
|
 |
yossta Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 23, 2010 17:02 Заглавие: |
|
|
Благодарско на всички
колега можеш ли да дадеш малко инфо за тоя дисплей? Т.е за гумичките. 10см са перфектни но имаш ли идея за останалите размери горе долу? дебелина и височина? и най важното е дали са проводими целите т.е на буквата "L" защото монтажа ми е такъв и ако са проводими само бордовете няма да стане
пп: това същият кометелектроникс ли е дето е в една пряка между ботев и пазара че не се сещам как се казваше улицата? |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 23, 2010 19:10 Заглавие: |
|
|
| Високи са около 7 mm и са дебели около 3 mm. Но ми се струва, че са двойни, с изолация между двата пласта. Не знам какво имаш предвид дали са целите проводими. Те са като сандвич от много на брой много тънки пластинки и се редуват една проводима, една изолационна и т.н. Тези размери са приблизителни, не мога да ги измеря точно без да разглобя дисплея. И този дисплей е с подсветка. Ако е без подсветка ще са малко по-ниски гумичките. А за адреса - не знам, не съм от София. Виж в сайта им. |
|
|
 |
yossta Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 23, 2010 20:02 Заглавие: |
|
|
Значи да ти обясня горе долу :
Платките на диспля са две които се монтират на 90 радуса спрямо дисплея който е с размери 170мм на 60 мм . 4 редов е и се захранва по цялата дължина (170мм) от едната страна и с лек промеждутък между пиновете от другата (170мм) но е много малко(5мм) та направо си е пак 170мм гумичка. за това питах дали провежда на буквата "Г"
т.е. една страна както си ми описал (7мм) и един борд(3мм)
Преди това беше с тип ФФЦ лентов кабел но от най тънките с графитни писти и смола на накрайниците за залепване.Има няма на 20 години е и естествено смолата е здала и се е отлепил. Естествено такъв тип кабел не намерих и се преправи успешно с по къси гумички които имам на тях слоят им е нанесен само на Г на другите две страни даже няма.но понеже са къси (слагам 4.5 на страна) не са в идеална равнина и изисква доста натиск за да даде добър контакт и ме е страх за дисплея да не се пукне за това си търся по дълги, да провеждат на Г и с въсможно най малко снадки.
Не знам дали имаш възможност да провериш 7мм-та страна дали е проводима но ме обнадежди с изолационният слой посредата.Предполагам че са проводими а и дебелината ме устройва.Така ще са по стабилни аз свалих една от един стар мултицет дет бях гръмнал едно време и тя е проводима отвсякъде нищо че контактуват само бордовете които са по около мм. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 23, 2010 22:30 Заглавие: |
|
|
Тези гумички представляват общо взето това:
 |
|