|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2005 20:08 Заглавие: |
|
|
Ама вие тука май не знаете онзи закон че 2000W са си 2000W дали с печка или с климатик все тая от електрическа се превръща в топлинна
тьй че пак казвам 2000W са си 2000W
и имам един друг въпрос как очаквате от климатик който е 1,5 квт да топли като за 5 квт от къде би трябвало да дойде тази енергия от въздуха ли? затова 2000W са си 2000W квото и както да ги правиш |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
airclima Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2005 20:24 Заглавие: |
|
|
Естествено че от въздуха от разликата на оклолната температута и тази на кондензатора на климатика.
Но ти си явно не разбираш от дума с извинение (тъп и упорит). |
|
|
 |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2005 20:43 Заглавие: |
|
|
ама вие май само се залъгвате с тея климатици спорад мен климатика не е направен за да топли той е направен за да охлажда и е все тая дали с печка ще се топлиш или със климатик
все толкова харчи, все толкова отделя  |
|
|
 |
Sto-Yo Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 04, 2005 15:58 Заглавие: |
|
|
| Quantum написа: | Ама вие тука май не знаете онзи закон че 2000W са си 2000W дали с печка или с климатик все тая от електрическа се превръща в топлинна
тьй че пак казвам 2000W са си 2000W /дори и по-малко/
и имам един друг въпрос как очаквате от климатик който е 1,5 квт да топли като за 5 квт от къде би трябвало да дойде тази енергия от въздуха ли? затова 2000W са си 2000W квото и както да ги правиш |
Климатика "мести" топлина, не разбра ли? наистина я мести - с 1500 Вт. можеш да преместиш 5000 Вт ... добрите модели го могат. Разбери, че климатика не ползва ел. енергия да нагрява реотан или нещо подобно. Енергията се изразходва от компресор, който общо взето нагнетява - или като за тебе казано - мачка фреона. А от физиката знаем,че едно тяло като го смачкаш,сплескаш или нагнетиш - то се нагрява .. и обратно - ако го разпънеш се охлажда - затова замръзва на газовата бутилка вентила и разни други от сорта. Точно тоз принцип е използван при климатиците и ако вън е -10 то климатика си разпъва фреона за да стане -15 и печели 5 градуса щото външното тяло има една перка дето издухва, продухва или охлажда един радиатор в който е горепосочения фреон. После какво става деца? Имаме разпънат фреон който не е на -15 а на -10 ; вкарай го нагнетен в хола и използвай 5-те градуса да си размразиш маслото за радиатора. Много ми е смешно като си помисля как ще обясниш хладилника у вас как охлажда? Дано и той не е маслен  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Апр 06, 2005 9:07 Заглавие: |
|
|
Да направим един експеримент:
Пускаме един климатик и един маслен радиатор в стаята.
Климатика ще е на охлаждане, а радиатора на ....ъъъъ.... каквото може
Естествено, така ги нагласяме, че температурата в стаята да остане същата
Та радиатора вкарва 2000 вата в стаята и затопля, нали така??
А климатика ги изкарва!
Та щом радиатора харчи ток да затопля, то климатика охлажда и би трябвало да връща енергия?????
Значи да разбирам ли, че щом охлаждам 2000 Вата, то енергото ще ми плаща за тези 2 киловата, дето климатика ги вади от стаята ако си спра радиатора??? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
aircon Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 11, 2005 21:27 Заглавие: |
|
|
Е,толкоз глупости на едно място скоро не бях срещал.
Обяснявам накратко.Ммаме климатик,примерно 12ка\12000Btu\h ,или 3,5kw ефективна мощност,която харчи,както бе отбелязано около 1,2kw
електтричество.Монтираме двете тела на климатика в две еднакви по обем стаи с еднаква температура.Пускаме го примерно на студено да работи определено време.
Ако в стаята в която е вътрешното тяло температурата падне с 10 градуса,в съседната температурата ще се е покачила с 10 градуса .Нищо не се губи,нищо не се печели само се транспортира топлина.Компресорът се явява наи-обикновена помпа,която върти фреона в затворена система,при което тои сменя агрегатното си състояние,при което се отделя и поглъща топлина.Затова климатикът е икономичен.Тои харчи 1-1,2kw за компресор и два вентилатора,а дава отоплителна мощност 3,5kw за час.Има коефициент напреобразуване 1:3 като правило до 1:4,2 за няколко маркови модели.
Това е. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 11, 2005 22:19 Заглавие: |
|
|
aircon, ако не си забелязал - това е "говорилнята" на този форум.
Ако се задълбочиш в този раздел (което не ти го препоръчвам, а и не само в този ... това май не трябваше да го пиша) ще намериш още доста "интересни" нещица!
Но това е положението.
Добре дошъл (ако ти хареса)! |
|
|
 |
aircon Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 11, 2005 23:08 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | aircon, ако не си забелязал - това е "говорилнята" на този форум.
Ако се задълбочиш в този раздел (което не ти го препоръчвам, а и не само в този ... това май не трябваше да го пиша) ще намериш още доста "интересни" нещица!
Но това е положението.
Добре дошъл (ако ти хареса)! |
Отскоро съм във форума и съм още неориентиран.
Добре заварил. |
|
|
 |
а Гост
|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 10:06 Заглавие: Re: Климатици |
|
|
Какво стана с климатика Haier HSU-12HM03 ?
сподели опит |
|
|
 |
бате ицо Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 14:42 Заглавие: само допълвам |
|
|
приятели, малко по-горе видях една изначална вселенска истина
продавачите не се интересуват от теб от тях информация не чакай
аз от няколко дни обикалям и искам да си купя свестен климатик за офис на 4 различни места ми казват различни глупости и ако седна да вярвам на всички мога да се ошашавя окончателно
на едно място ми казаха че деветките били за 90кубика, на друго че били за 45кубика
на едно място ми казват че 12-ките били за 120куб, на друго, че били за 60куб - ха сега кое е вярно.
за нормалния човек като мен който не разбира много това нещо действа доста изнервящо
а иначе проблема ми е доста прост ще ви бъда благодарен, ако някой може да ми помогне с 2-3 изречения
търся климатик за офис около 60куб , ориентирал съм се към панасоник, защото вече имам 2 вкъщи и съм предоволен
особеното е че тук ми трябва само за 5 дни в седмицата между 9-17 часа през деня затова и се чудя дали е необходимо също да бъде инверторен, когато става дума за отопление
предварително ви благодаря |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|