| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dare Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 19:15 Заглавие: Проблем с регулируем тиристорен изправител МАА436 |
|
|
Здравейте,
опитвам се да направя регулируем тиристорен изправител. Използвам МАА436. Имам траф ~220V към ~15V от там грец с два тиристора и от там се захранва МАА436. Чрез импулсен траф регулирам двата тиристора.
Защо може да се получава ограденото на осцилограмата?
След 90 градуса се оправя единият полупериод. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 20:03 Заглавие: |
|
|
Това е куц чип отвсякъде!Има къде къде по-нови и добри схеми,изненадвам се,че си избрал тоя!На времето,когато нямахме достъп до човешките неща,в завода се мъчехме с регулатори с МАА436,просто всеки ден си бяха на дневен ред.Абсолютно безпричинни проблеми и повреди.Не помня такова нещо с никоя друга соцсхема от него време! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
dare Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 21:27 Заглавие: |
|
|
| Бихте ли ми казали схемите да ги разгледам и евентуално пробвам? |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 22:45 Заглавие: |
|
|
Ако подсигурите захранване на ИС без смущения от мрежата,то тя работи добре.Успех _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 23:09 Заглавие: |
|
|
А защо не направиш следния ред. Вместо траф ~220V към ~15V от там грец с два тиристора и от там се захранва МАА436.Да направиш траф ~220V към ~15V от там се захранва МАА436и после грец с два тиристора. Този импулсен траф последователно има ли кондензатор. Гасиш ли отрицателните импулси на гейта на тиристорите ? 15 волта може и да не стига за управлението на МАА436 . Нулевия детектор не е 100 % симетричен . Товара активен ли е. Дай някаква схема така само си гадаем... _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
dare Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 23:44 Заглавие: |
|
|
Моля да ме извините за лошото качество на скицата и снимката
Товара би трябвало да е активен. Търси се малко напрежение - голям ток (100тина ампера).
Ако успея да изгладя и разбера сегашната задачка, то следващите стъпи ще са изчисляване на филтър с цел намаляване на пулсациите до минимум (5-10% макс.) и след това стабилизация.
Ще съм благодарен ако ме насочите и към други схеми. |
|
|
 |
|