| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivv909 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 20:12 Заглавие: Питане за 5.1 аудио кабели |
|
|
Здравейте,
Искам да попитам относно 5.1 аудио системите и в случая за кабелите за тях. Искам да ги вградя в стената преди мазилката, не знам какво сечение да бъдат, едни ми казват 0,7мм, други 1мм, трети 1,5мм.
Понеже не съм решил каква система ще взимам като ватове, бих искал да взема максималния кабел който би издържал домашно аудио 5.1 за стаиа 5/7 метра. Един познат има сони със сателитки по 44 вата и съббуфер 8 вата, но не може да ми каже сечението на кабела.
Питането ми е:
- какво сечение да се вземе;
- ако кабела е с голямо сечение и реша после да взема система, която иска по-малко сечение, проблем ли ще е, какво става със супротивлението породено от ненужната дбелеина на кабела
- и какви ватове се смятат за среди, ниски и високи по стойност за домашна система и стаяа около 5/7.
10х
Пиши грамотно |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 20:15 Заглавие: |
|
|
Понеже бая глупости си написал не ми се коментира поотделно.Колкото по дебел кабел сложиш толкова по добре.Не се знае утре какво ще ти скимне да захранваш с тия жици. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
ivv909 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 20:28 Заглавие: |
|
|
| E колко да е 4 квадрата? Нали за това питам, колко точно? |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 20:32 Заглавие: |
|
|
И 4 квадрата да сложиш няма да е грешно .Един проводник колкото е по дебел толкова по голям ток може да тече през него .Тези колонки са с малка мощност и какъвто и да е мрежови кабел да сложиш няма да им попречи. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
ivv909 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 21:18 Заглавие: |
|
|
| Добре де тлкова изписахме можеше да кажеш колко да е голямо сечението, аз съм бос в тази област и за това питам, до сега щяхме да сме приключили. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 21:30 Заглавие: Re: Питане за 5.1 аудио кабели |
|
|
| ivv909 написа: | | можеше да кажеш колко да е голямо сечението |
Както е казал Мечо Пух - "колкото повече, толкова повече"
На такъв въпрос - такъв отговор.
| ivv909 написа: | | ... ако кабела е с голямо сечение и реша после да взема система, която иска по-малко сечение, проблем ли ще е, какво става със супротивлението породено от ненужната дбелеина на кабела... |
А тук е добре да си припомниш, че съпротивлението на един проводник е обратно пропорционално на сечението и право пропорционално на дължината.
Дано си разбрал защо са такива отговорите. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 21:50 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | - ако кабела е с голямо сечение и реша после да взема система, която иска по-малко сечение |
Щом съществува такова понятие за тебе ,за мен няма система ,която да иска по-малко сечение ,може да работи с по-малко ,но с по-голямо ще работи по-добре . Ако и сега нищо не си разбрал -слагай 4 квадрата и толкова . |
|
|
 |
|