|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 22:06 Заглавие: Dual cell Li-ion battery controller... |
|
|
Дайте насоки за покупката на такъв чип. В Комет някога явно са предлагали на Microchip, ама сега е с нулева наличност. Има за една клетка, MCP73853, но като се има предвид, че ми трябва двуполярно захранване +/- 7V и ще се получи практически неизпълнимо зарядно. Алтернативата е или да подкарвам устройството с половин напрежение, я станало, я не или да си купя читави чипове за 2 клетки с контрол на баланса. Понеже ми трябват само 2 + 2 (едните да дадат фира по време на експериментите), приемам всякакви екзотични предложения, включително и да се свали нещо от някъде.
------
Корекция:
Имам някакви съмнения, че трябва по лаптопите да има чипове, които да могат да захранят по отделно 4 клетки, свързани последователно. Ще жертвам баланса при разряда и ще стане работата. Някой нещо да предложи? В такъв случай ще ми трябва само един чип. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 22:31 Заглавие: Re: Dual cell Li-ion battery controller... |
|
|
| Vaklin написа: | | ... В Комет някога явно са предлагали на Microchip, ама сега е с нулева наличност. Има за една клетка, MCP73853, но като се има предвид, че ми трябва двуполярно захранване +/- 7V и ще се получи практически неизпълнимо зарядно..... |
Сигурно си мислил по въпроса една клетка плюс DC-DC импулсен преобразувател за получаване на +/- 7 V? |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 8:54 Заглавие: |
|
|
Мислил съм. Трябват 2 клетки и преобразувател от +7 на -7. Също трябва и един контролер за заряд ако е за 2 келтки или 2 контролера за по една клетка. Същото, като два контролера за по 2 клетки. Оптимумът е да се намери чип от лаптоп за 4 клетки. Тогава си му подавам 18 волта и той си прави всичко сам. Консумирането ще си е директно от батериите. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|