| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2005 20:16 Заглавие: |
|
|
ами не обичам да давам съвети и акъли ама щом мислиш пробвай се нищо няма да й направиш само не я лупай с чука и тва е аз лично ако беше моя бих я разглобил и почти се сещам къде е проблема  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
barthezz Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2005 20:19 Заглавие: |
|
|
Quantum, има ли надежда за миг да измениш на себе си и да подскажеш?! ) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2005 20:37 Заглавие: |
|
|
barthezz,
щом имаш проблеми с лазера първото разумно действие е да почистиш лещите и да пробваш дали щи тръгне понякога се натрупва доста прах в тези електроники и праха прави много проблеми на оптиките пък и не само но тях. Ако пак не ще да пее има един по изтъркан номер и едва ли ще помогне де ама в някои случаи помага, близо до лещите и лазера има една платка или нещо от сорта абе търсиш един тример до лазера някъде запоен към платката и го завърташ на малки порции и пробваш дали чете (завърташ го стандартно по часовниковата стрелка) пък пак ако не стане значи ще трябва да смениш лазера. Прахта по металната пръчка по която се движат лещите може също да направи проблем затова може и нея да почистиш и да я намажеш с грес. Дори леко размекналата се пласмаса там където са лупите може да направи проблам е тогава ще трябла да се балансира цялата "глава". Това не се пробваи да го правиш щото без специални инструменти нестава.
За дека мога само да ти кажа че понякога дори доста често когато дека не се използва редовно вътре влиза прах и някои части езвам се двежат дори в повечето случаи блокират и ремъците преплъзват и дори излизат или ако много дълго седи така дори се късат затова почистваш механиката от прах и оглеждаш за изваден ремък ако има такъв наместваш го хубаво и пробваш дали работи.  |
|
|
 |
barthezz Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2005 21:04 Заглавие: |
|
|
| Quantum, много ме радваш. Мерси, че се отзова. Само 1 въпрос за чистенето на лазера - доколкото знам трябва да се внимава много да не се издраска оптиката. С памуче и спирт добра идея ли е? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2005 21:40 Заглавие: |
|
|
barthezz, мисля че е добра идея само спирта да е чист ама без мазнотии щото иначе ще стане по лошо дори имам опит че с тоалетна хартия навита на клечка по лесно става тъй като памука пуска малки власинки които понякога пречат но и с памук става
радвам се когато някой оценява това което съм казал  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2005 22:15 Заглавие: |
|
|
barthezz, спирта по принцип не е добра идея за чистене на такива оптики. "Стъклото е пластмасово" и е според зависи как ще му се отрази спирта (и какъв е той). |
|
|
 |
barthezz Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2005 22:35 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | barthezz, спирта по принцип не е добра идея за чистене на такива оптики. "Стъклото е пластмасово" и е според зависи как ще му се отрази спирта (и какъв е той). |
Какво предлагаш?! :о) |
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2005 22:42 Заглавие: |
|
|
| barthezz написа: | Quantum, интересувам се от електроника, да. Баща ми също и все си мисля, че ако направим една комбина с него и я разковачим заедно ще успеем да я оправим, но ни е страх. Така както описваш проблема звучи повече от лесно, но знам ли. Ще поставя въпроса за разискване, ако не - ще е набутвация в сервиза и това е  | ФИЛИПОВ тя май темата стана за местене в друг форум. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 0:00 Заглавие: |
|
|
Като стана на въпрос за чистене на оптики...
Уредбата ми е Thomson a3180 (леко куча марка ама съм доволен)
http://price.com.ua/osnc359m8045.html
През Април ще направи 2 години
Оня ден и пуснах едно дискче да видя как е (като отворихте въпрос за уредби) понеже не съм пускал дискове и касетки от близо година понеже съм я вързал към компа и се оказва че и тя май има нужда от един парцал образно казано
Като пусна диск чете повече от обикновено преди да тръгне песента и докато свири песента на места леко припуква и мисля като се върна да я отворя да и изчиста цайса.
Дали е от него или ще се налага да се бъркам в джоба (по-точно в джоба на наще )? _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
ste4kin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 8:15 Заглавие: |
|
|
| Явно механиката ти е с ъс омекнали ремъци/плоски/,CD ти е за леща/KSS21.../-това прави до 30 лв.Труда за ремонта...зависи кой ти го прави.Дано съм те ориентирал малко. |
|
|
 |
|