|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 11:00 Заглавие: |
|
|
Сетих се и за увеличителните стъкла, които някои слагаха на телевизорите с малък екран-например "Опера 3", "Рубин 102". Те също бяха от този тип-зонна пластина и всъщност бяха от плексиглас. Така екранът от 43см ставаше около 60. Може би някои колеги ги помнят. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 22:34 Заглавие: |
|
|
Чувал съм , че имало и цветни стъкла-т.е. гледали са цветно  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 22:46 Заглавие: |
|
|
Ух, нямам думи! Бяха на катове, тоест ивици-червена, зелена, синя, жълта, оранжева, лилава....Един тарикат в Русе ги е правил с бояджийски пистолет и е вземал 50лв.! И това преди 40години! Доста пари бяха тогава. Веднъж тук, в София видях такова сложено на "Опера 3" само в зелено, което от наситено постепенно избледнява. Направо връх на изкуството! Когато ние вече имахме "Темп 714" леля ми каза, че не били естествени цветовете. Баща ми и отговори, че с онова стъкло, което бяха сложили на техния "Рубин 102" цветовете са били мнооого по-естествени! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 23:00 Заглавие: |
|
|
Голяма веселба е било едно време.Ама ти вярвам за неестествените цветове.Още като ученик бях на гости у мой приятел да гледаме мач-имаше световно.Телевизора Радуга-голям,хубав ама то всичко в червено беше и тревата включително.Казвам му, че нещо не е наред а той-от предаването било.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 23:16 Заглавие: |
|
|
65 килограмовите сандъци често идваха от фабриката лошо настроени-лоша чистота на цвета, лоша сходимост, зле регулиран размах на цветоразликовите сигнали, нерегулирани нули на дискриминаторите. Ако към това се прибави още някой дефект като лоша спойка, водеща до проваляне баланса на бялото или лошо контактуване на лампа-картината ставаше неповторима. За съжаление доста колеги в бързината не се стараеха да правят всички тези настройки. Ако телевизорът е спрял, пускат го да тръгне и дотам. Мога да се похваля с нашия "Темп 714" в Русе, който има цветове като Сони. З пъти съм му сменял кинескопа и лампите 2-3пъти. Дори навремето му смених ОС, за да оправя чистотата на цвета-твърде рядък дефект на ОС. Но аз съм табиетлия и за всичко се старая. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 23:25 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | 65 килограмовите сандъци .... Дори навремето му смених ОС..... |
Имало е версия с операционна система ?
Няма да забравя първия телевизор който ремонтирах (бях на 11 години) - ТЕМП 6М , ако щете вярвайте до сега работи . Не се ползва , но преди около година го включвах след поне 10 престой ! Малко позамириса докато подгрее , но работи , сърце не ми дава да го изхвърля .
Последната промяна е направена от milmar на Чет Мар 25, 2010 23:33; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 23:28 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Мога да се похваля с нашия "Темп 714" в Русе, който има цветове като Сони. |
Сега натепай едни качествени снимки ? -та ония от СОНИ, тия па кои са ?, да напълнят гащите с цветове от Яд | Цитат: | | З пъти съм му сменял кинескопа и лампите 2-3пъти |
За неква череша съм чувал тук-там  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 0:05 Заглавие: |
|
|
За съжаление не мога да пусна снимки с него. Нямам цифров фотоапарат, а скенерът ми е развален. Но ви уверявам, че на него гледаме видеокасети с Венеция и Флоренция с творби на Тинторето и на Беато Анжелико в галерията "Уфици" и двореца на доджите. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Георги Стоичков Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 0:17 Заглавие: |
|
|
Много ми наподобява на тази череша  |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 0:20 Заглавие: |
|
|
| Георги Стоичков написа: | | Много ми наподобява на тази череша ... |
Това си е върба ... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|