|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 22:31 Заглавие: ECU Renault Rapid 1,4 ,схема |
|
|
| На този блок захранването на чиповете го меря към 9V вместо 5 ,ама никъде не мога да открия стабилизатор ,знае ли някой как е реализиран ,че процесора и една памет 82S147 греят. Благодаря ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 10:18 Заглавие: .... |
|
|
| Принципна схема едва ли ще се намери но защо не опитате да проследите от +12 волта от акумулатора на къде се разклоняват и да се стигне до стабилизатора на 5-те волта . За 1,4 мотора дават в един каталог с-та да е Renix SPI ,куплунга е с 35 пина като 1 и 2 са маса , а 4 е +12 волта от акумулатора . Имам и другите изводи кой за какво е ако Ви интересуват . |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 17:12 Заглавие: |
|
|
Да не е само с ценер реализирано? _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 17:45 Заглавие: |
|
|
| Аз 12 волта ги открих ,има и защитен диод паралелно ,но проследяването е доста трудно ,пък и платката е лакирана ,та трябва да бода с игли. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 18:48 Заглавие: |
|
|
С риск да съм полезен под очакваното ниво, ще задам следния въпрос. Има ли гаранция, че след намирането на проблема със захранването, кутията ще е напълно работоспособна? Защото, едно управление за моноинжекция за рено да е от сила 60 лева втора употреба. Това е кола, спряна от производство преди 13 години. Управлението е като на много други 1.4 моноинжекции и т.н.
Ако е за тръпката, да. Но, ако е за да се свърши работа ... с буквичките на двигтеля във форума на Рено и следва въпросът да се закрие за няколко дни. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 27, 2010 7:45 Заглавие: |
|
|
| VAkline всеки се оправя в кризата както може ! Платката ми е донесена за ремонт ,ако мога ще я оправя ,ако не ще си търсят нова (стара демек). А по въпроса намират ли се втора употреба ,и доколко са читави ,не мога да коментирам ! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 27, 2010 16:40 Заглавие: |
|
|
С хиляди извинения и молба за разглеждане на въпроса ми по същество. Е като е криза, означава ли, че кой каквото довлече, трябва да му се прави?
Сега остава, мотивирано, щото е криза, платката да не тръгне, човекът да си плати някоя кинта за диагностика (да се чете, "добри намерения") и т.н.
P.S. Търси прекъсната маса... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 27, 2010 22:50 Заглавие: |
|
|
Ти явно принципа "залудо работи -залудо не стой " ,не го спазваш. Криза има и в клиентелата ,само гробарите не се оплакват !  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|