| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
YAMAHA88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 17:45 Заглавие: USB-RS232 |
|
|
Закупих си въпросното кабелче след това си направих една схема да се използва компорт о програмата казва че порта е добре но няма вразка с въпросния хардуер и си помислих че схемата е объркана и правих друга и тя не иска .След това пробвах на настолния компютър в неговия порт и всичко тръгна както трябва.
Мога ли да направя нещо по усб рс232 да тръгне?
Единственото което тесвах този кабел е като дадох на късо 2 и3 и програмка изпращам и чета другите сигнали мога ли да ги тествам? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 28, 2010 16:06 Заглавие: |
|
|
| Я пак, че нищо смислено не прочетох.Кажи за какво ще се ползва този кабел, за лаптоп ли е , какво ще закачаш към него и така нататък. |
|
|
 |
YAMAHA88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 29, 2010 19:22 Заглавие: |
|
|
| да за лаптоп и за кабел за диагностика |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 30, 2010 5:57 Заглавие: |
|
|
Предполагам че изрично са предупредили че не става с голяма част от преходниците  |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 30, 2010 10:23 Заглавие: |
|
|
Купил си някой евтин кабел навярно. Няма качествена интерфейсна схема на изхода и не може да ти направи нивата. Аз си мисля, че с тоя няма да имаш проблеми : http://www.comet.bg/shop/datasheet1.html?ID=7715
Вярно малко е скъп, но с чипа с който е реализиран аз до сега съм нямал проблеми . Ако ти се вижда голяма цената , направи си подобен. Схемата е в атача . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Вто Мар 30, 2010 15:56 Заглавие: |
|
|
| Потвърждавам писаното от ivpav . Преходника по схемата която е пуснал обикновено работи там където NONAME преходниците издишат - не в 100% от случаите но на достатъчно места. В приложения файл има картинка на платката на преходника направена по аналогична схема и две грозни снимки на готовия преходник. Р.9 - RI - от RS232 не е изведен но досега на практика не съм срещал случай да е необходим - освен в едно много нестандартно устройство.От готовите преходници добре се държат тия с PL2303 - но там от където го купувате едва ли ще могат да кажат на базата на какъв чип е преходника. |
|
|
 |
nikiforiv Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 31, 2010 9:06 Заглавие: |
|
|
Да попитам, някакъв драйвер дали се слага за ХР? Щото правих нещо подобно със същата интеграла FT323 и от сайта им закачих някакъв драйвер който едва не ми скапа лаптопа  |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 31, 2010 18:21 Заглавие: |
|
|
Драйвера им работи супер . До сега съм нямал никакви проблеми на никакви машини . Вярно не съм го качвал на много "жълти" лаптопи а също така на Виста , защото гледам да ги избягвам ако трябва да се ползват портове за комуникация. На всички машини съм нямал проблем с XP. Прилагам и драйвера в атача. Свален е от сайта на FTDI. С него съм и на лаптопа и на служебния компютър . Ползвам USB, защото с него не ми трябва да мъкна отделно захранване . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
nikiforiv Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 31, 2010 19:42 Заглавие: |
|
|
| благодаря! |
|