Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

МНЕНИЕ ЗА ДОМОФОНИ VIZIT
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Мар 28, 2010 11:24    Заглавие: МНЕНИЕ ЗА ДОМОФОНИ VIZIT Отговорете с цитат

Сондирам мнение за цифрова домофонна система на VIZIT Very Happy Интересува ме ако някой има наблюдение за надеждност и евентуални проблеми в нея.Разгледал съм сайтовете на руския производител http://www.domofon.ru/ и българските представители http://www.sistemaru.com/ разликата и голямата надценка просто не подлежи на коментар просто ме интересува дали поне е надеждна.
Че казах цени ще дам пример домофон от най простите на тази система руснаците го предлагат на 5 лева крайна цена нашите представители във Варна на 17 лева без ДДС при 96 броя а в Плевен се предлага вече от 17 до 24 лева.Всички знаете какво има вътре в него Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Последната промяна е направена от sacho на Нед Мар 28, 2010 12:16; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 28, 2010 11:40    Заглавие: Re: МНЕНИЕ ЗА ДОМОФОНИ VIZIT Отговорете с цитат

Не съм монтирал такава поради други причини. Но като цяло съм забелязал, че из нашия град доста се срещат по новите блокчета. Дори и да ти кажат негативни мнения пак неможе да си напълно сигурен. Все пак много зависи кой е правил монтажа. За съжаление в момента всеки хванат от някъде прави монтаж на подобни системи. Иначе аз бих заложил на Руско то пред някой Китайче.
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Мар 28, 2010 21:27    Заглавие: Отговорете с цитат

При нас монтираха на Бетамарк . Цените на домофоните пак са на24 лв с ДДС , но са с опцията да няма прослушване от другите абонати освен повикания и ако оставиш слушалката отворена не ти звъни домофона . Първо ни предложиха цифрови апарати 30лв. и аналогово повикване . Монтажника остана без крака да мери и сменя кабели ,че имаше прозвъняване . Самите домофони са с PIC контролер . Подава им се отделно захранване и по някаква индукция кога викаш един звънят още два-три . Шефа им г-н Марков цял ден се лута и като сам се убеди ,че има нещо недомислено в тази цифрово аналогова комбинация мина на вариянта и апаратите да са аналогови . Засега почти година няма проблеми . Ние сме с алуминиево табло за 21 абоната и то беше към 250 лв. Това на VIZIT колко пари е ?
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 29, 2010 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледай руския линк има всичко дори схеми на всеки компонент.Системата е доста интелигентно направена всичко е в един ПИК и един комутатор.Нещо като кординатна система ама много надути цени блъскат нашите хора.Руснака дава домофона на 5 лева тук е 24 лева.Другите компоненти са също с подобна надценка. Very Happy А офертите на Бетамарк са абсолютно раздути и не са чак толкова добри устройствата.Отварял съм техни централки общо взето ТНТМ Very Happy Ако не знаеш какво значи ТНТМ ще ти обясним Very Happy
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 29, 2010 20:49    Заглавие: Отговорете с цитат

sacho написа:
...дава домофона на 5 лева тук е 24 лева.Другите ...

Абе аз нещо не виждам такива цени за които говориш, но може и да не съм видял нещо Rolling Eyes
5лв. ги сложи 3.5$ което са има няма 105 руб.
Такива цени нещо не виждам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 30, 2010 5:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами ако аз не разбирам нещо, но ето извадка от страницата им.Става въпрос за най евтиния вариант .Цените са няколко за обикновенни и редовни купувачи. Very Happy Най евтината е за монтажни фирми демек големи количества. Very Happy В атача е и прайс листа им от тази година Very Happy Всичко е в рубли . 1 рубла = 0,049лв

ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Мар 30, 2010 11:56    Заглавие: Отговорете с цитат

То най евтиния вариант не е слушалка ,ако си забелязал ,друг е въпроса че и 145 рубли са към 7.50 лева ,а купи тук у нас етажен домофон за тези пари ! А и най скъпата е към 9 лева !
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 30, 2010 15:26    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
....

Ами трубка означава слушалка. Very Happy УКП устройство квартирное переговорно .Кое не е слушалка според теб ? Я разгледай схемата в атача Very Happy Отклонихме се от темата.Ако искате по същество Very Happy
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Мар 30, 2010 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Сашо ,вместо да ми преподаваш уроци по руски ,да беше погледнал снимката на това нещо на въпросния сайт . То е като разговорно устройство от интерком ,виж другите по-скъпите са си трубки наистина. Не че функционално е различно ,предполагам че се вдига за разговор с бутон ,ама "трубка" няма ! http://www.domofon.ru/default.asp?alias=public_telephone_receiver&itemID=183&itemType=card
Иначе и мен ми е интересно доколко са надеждни тези системи ,и има ли начин да се докарат на цените оттам + транспортните разходи.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 30, 2010 19:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам желание да спорим но този линк дето си ми го дал молко по надолу виж има схема в pdf Very Happy Погледни я и ще видиш това което прикачих в атача.А на втората страница има и монтажна схема със спирален шнур и така нататък Very Happy

Това на страницата на нашите представители са видовете домофони които те предлагат.Различават се по дизайн липсата или наличие на светодиод и ключе за блокиране на повикването когато например спиш Very Happy Този първия е този за който спорим Very Happy Това че не се вижда спиралния шнур значи че просто не е сниман Very Happy

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети