Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Максимално КПД на синхронен генератор с мощност 10kW.
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Пет Мар 26, 2010 20:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Продължение по темата:
http://conf.uni-ruse.bg/bg/docs/cp09/3.1/3.1-12.pdf
Това е въпросната статия. Мисля, че на някой може да му е интересна.
Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Pavlina Nikolova
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 29, 2010 18:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Не може да се отрече, че тази тематика е интересна. Къде е истината? Защо толкова много хора и от толкова много години говорят за това, хора-експериментатори? Дали всичко това щеше да е така, ако нямаше поне доза инстина? Толкова много изследвания за нищо? Трябва да има истина във всички тези писания ... Ако нямаше, щеше ли да се говори толкова много по темата? Кому е нужно???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Мар 30, 2010 12:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Кому е нужно???
Да ,това е въпроса ,ако беше вярно досега да са построили сума ти централи ,ама не е . А е нужно на тези които ще си продадат устройствата на балъци ,за луди пари и ще си живеят ,с една дума нужно е на мошениците !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Вто Мар 30, 2010 14:20    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP не съм много съгласен. До някъде си прав КПД=1 още не е достигнато официално и разгласено. Възможно е да е шантаж цялата работа. Но не бива да се отхвърля подобно нещо. От много години много страни работят усилено по този въпрос и със сигурност имат някакви решения до момента.За съжаление не съм присъствал на опитите, но се надявам при следващи такива да сам там. КПД 98% също е невъзможно за подобен генератор, което означава, че има някакви подобрения в тази насока. При мощност от няколко МW КПД може и да се приближи до 1.При сегашните цени на петрола и газта има достатъчно страни които няма да им се понрави подобно изобретение и ще правят всичко възможно да не излиза на бял свят. Истината е някъде по средата защото както има хора които вярват, че има достигнат КПД=1 и имат някакви реални измервания, така също дори и да е очевидно за други ще го отричат защото това е политика и въпрос на интереси.
По отношение на централите с подобни генератори мисля, че някъде се строи доста мощна. Това поне от доцента го знам, защото като разговарях с него ми каза, че някъде строили нещо с тези генератори което струвало милиони евро което го карало да си мисли, че има истина в всичко защото, едвали някой ще инвестира толкова пари ако не е сигурен и не е видял реално, че нещата са така. Аз сега не си спомням по конкретно за къде става дума и колко мощна централа, но в някой от линковете в статията е описано мисля.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
rd128
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Мар 30, 2010 18:19    Заглавие: Отговорете с цитат

http://vbox7.com/play:a08a56aa
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Мар 30, 2010 18:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Е това със свещите е супер ,добър фокус ,то хората цели хеликоптери крият ,та една батерийка ли ! И като духна свещта ,видяхте ли как бръква под масичката да спре тока !!! Laughing
Върнете се в началото
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Апр 03, 2010 8:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде бе има КПД 1 Laughing
Котлона какво е Laughing
Усещам, че скоро ще пишат нови учебници по Физика
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети