| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
demony Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 31, 2010 20:16 Заглавие: Eлектронно реле за управление на мигачи за автомобил |
|
|
Здравейте ! Търся подходяща схема за електронно безконтактно реле на мигачи за автомобил. Изискването разбира се е да няма реле с превключващи контакти , и да има стабилизирана честота на мигане 1Hz. Най наложеният стандарт за "релета" за мигачи на автомобил е тези с 3 крачета затова именно такава и схема търся.
Намерих една подобна
, но ми се струва ,че при наличието на нови компоненти като LM555 тази си е морално остаряла а и честотата експериментално ще трябва да се настрои, което е недостатък. Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |
demony Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 01, 2010 9:14 Заглавие: ELP |
|
|
| Благодаря за схемата , но при тази ще е нужно преправяне на инсталацията . Затова споменах ,че търся класическата схема с 3 извода /като тази в поста ми , но по възможност с по нови елементи/ Благодаря! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 01, 2010 12:26 Заглавие: |
|
|
| Тази която съм ти пратил също е с три извода ,отделно има +12V и маса ,също като твоята . Единствено крушките при нея се клатят с + ,а при твоята с маса ,ама то зависи от инсталацията на колата ,а може и да се обърне като се сменят МОС транзисторите с обратни. |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2010 0:15 Заглавие: |
|
|
Хвърли едно око на тази:
 |
|
|
 |
nikiforiv Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 05, 2010 19:06 Заглавие: |
|
|
| бе то хубаво ама му сложи и един зумер. Навремето карах такава служебна и почти винаги забравях мигача включен щот не се чуваше цъкането на релето |
|
|
 |
|