|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
crazymaster Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 01, 2010 16:25 Заглавие: Схема на електронен километраж - 7 сегментен индикатор |
|
|
Здравейте
Може би сте срещали електронни километражи за колела - където може да нагласяме размера на гумата и още няколко екстри.
Е, трябва ми схема за електронен километраж, които отчита на същия принцип - с магнитче.
Проблема е следния - не ми върши работа километраж от колело - с техните лед индикаторчета - малки са и по-нестабилни от 7 сегментен индикатор.
Идеята ми е има ли схемичка, която може да се ползва за идеята и да има следните функции:
-да показва в км/ч
-да се настройва размера на гумата примерно - за да може да се настрой да отчита правилно километража(като цяло говорим за 17" джанта +- някой см - в зависимост от гумата
-да показва трицифрено число - демек един индикатор с повече числа или три малки
-да отчита вярно
Чудех се дали няма да може да се преработи някое от тези километражчета за колела, но не ми идва идея как...
Поразрових доста в интернет - но нищо, ако някой е срещал подобно нещо, нека сподели  _________________ Електронни цигари |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 01, 2010 22:43 Заглавие: |
|
|
| Това, което искаш, става най-лесно с контролер. Програма можеш ли да си напишеш? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2010 12:10 Заглавие: |
|
|
немога, затова се опитвам да намеря готов проект  _________________ Електронни цигари |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 12, 2010 12:31 Заглавие: |
|
|
никой няма идея? _________________ Електронни цигари |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|