| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 21:29 Заглавие: |
|
|
| ами зависи доколкото разбирам има и някакво реле което се управлява ако са игорели транзисторите дето го управляват или самотор реле може ама то трбява да се преправят доста неща. Най много да извадиш фотодиода който може би ще работи и да направиш друг датчик. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 21:32 Заглавие: |
|
|
"Красота" просто!... Оставете момчето...  |
|
|
 |
Shadow__01 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 21:37 Заглавие: |
|
|
Реле има, но не съм на 100% че работи защото от елемента до него излизаше пушек.Но има доста неща които са нови и работят защото не са почернели и изобщо не са гърмяли.Само ме е яд малко, че случайно изгорих червения цвят на светодиода и сега свети само в зелено.
За какво мога да използвам онзи елемент който споменахте в последния пост. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 21:56 Заглавие: |
|
|
Това че дадени елементи не са черни и не са гърмели не е още гаранция че са непременно здрави... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 14:30 Заглавие: |
|
|
| Shadow__01 написа: | | ... защото от елемента до него излизаше пушек... |
Ако е бил обратния диод на релето, ясно какво се е случило. Както върви темата, по добре | Shadow__01 написа: | | ... да вадя кристалната топка... |
Големи тъпунгери излязохме, от цял форум умници, един да не може да даде акъл за толкова елементарно "нещо"
Успех с топката и сподели опита си с нея. Мога да те свържа с един, дето за такива цели ползва махало. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2010 16:07 Заглавие: |
|
|
| Аз идея имам, но единствено ме спира факта, че не знам налко волта работи инфрачервеният датчик до фотодиода. Ако мога да го използвам да подава напрежение когато мине човек на някакво реле което като включи да се задейства мощна сирена и когато човека се махне сирената да спира. Ако някой знае на колко волта работи този датчи ще се направя схемата която не е трудна, но като нямам информация и не ми се рискува? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2010 16:45 Заглавие: |
|
|
Абе кво ще си играеш ,този датчик направо да го удари по главата с бухалката ,сирена ще му пуска ,реле ще включва !  | Цитат: | | но като нямам информация и не ми се рискува? | А ,риска е голям ,току виж си открил ,че датчика и той е изгорял !!  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2010 16:54 Заглавие: |
|
|
| Отдавна съм разбрал, че в този форум получавам само мнения от типа на "чети книги", "не се занимавай с това" и т.н. Ще получа ли някакъв свястен отговор на колко волта работи датчика или не? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 04, 2010 18:41 Заглавие: |
|
|
Здравейте отново.Поразрових се доста и намерих една схема в която мога да използвам PIR сенсора http://www.4shared.com/file/256877593/5c87fd14/pir-relay.html
Всичко изглежда лесно до тук. Но като се замислих това напрежение 5 волта постоянно не е стандартизирано освен в зарядните GSM-и. Питането ми е ще мога ли да използвам например малък трансформатор 9 волта и токоизправителни диоди? Ще трябва ли да сменям други елементи от схемата ако искам да заработи на 9 волта освен релето. Предполагам лесно ще намеря реле с бобина 9 волта и малък трансформатор за 9 волта който да монтирам на платка? Притеснявам се за резисторите, транзистора и там другите елементи дали ще издържат 9 волта вместо 5? |
|
|
 |
|