|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
aaharshev Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 06, 2010 11:25 Заглавие: Въпрос за UPS АРС 1250 |
|
|
| Здравейте на всички , притежавам 2бр. UPS APC като единият е модел 950, а другия е 1250. Свършиха им батериите и това което се продава тук е много скъпо излиза на цената на нов ups. Въпроса ми е как да направя така, че да мога да ги ползвам с акумулатори от кола ...имам 2 такива акумулатора излишни, пробвах с тях, но при сега действащата схема не искат да работят. Ако някой има идея ,моля да помогне ....ще бъда благодарен.... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 06, 2010 15:00 Заглавие: |
|
|
Един акумулатор 12V/7Ah е около 25лв... няма как да излезе колкото нов UPS. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 06, 2010 15:43 Заглавие: |
|
|
Незнам този модел 950 с какви батерии е,нито 1250,но APC 1000 e с 2бр. 12V/12Ah(последователно свързани).APC-2200 e с 4бр. 12V/17Ah.
И ако батериите в UPS-a са 2бр.,то идеята с по-големи акумулатори по Ah-ове е напълно възможна.
Ако след свързването на батериите към UPS и захранването му с мрежово напрежение,няма признаци на живот в него,то UPS-a е дефектирал. |
|
|
 |
aaharshev Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 06, 2010 18:27 Заглавие: |
|
|
Единият е с 4 елемента по 6 волта 17 Ач, а другият е с два големи акумулатора по 12 волта и 25Ач. свързани през един огромен предпазител........и двата работят като им сложа малък капацитет акумулатори -сухи ,но съответно не държат ....а като сложа акумулатор от колата - единия работи и зарежда, но само толкова ,като го изключа и веднага се самоизключва .....другия въобще не реагира......
Доколкото знам ,има значение в зареждането на оловни киселинни акумулатори и сухи .....дали това не е причината |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 07, 2010 9:16 Заглавие: |
|
|
От така изнесената информация,моето виждане е следното:
1.Ако посочените елементи са били вътре в UPS-ите,то имам сериозни и основателни съмнения относно посочените Ah-ове.
2.Напрежението на батерийния блок(като цяло) трябва да бъде 24V(и за двата UPS-a),т.е. нужни са 2бр. автомобилни батерии.
| Цитат: | | Доколкото знам ,има значение в зареждането на оловни киселинни акумулатори и сухи .....дали това не е причината |
3.Да,вярно е има,значение,но най-вече като химични процеси,които протичат в тях.При зареждането на оловните акумулатори се разбиват едни йонни облаци.Пример:
Прави ли автомобилният алтернатор разлика в зареждането между оловен и сух акумулатор.Според мен не.
Същото е и при UPS-ите.
При така описаните симптоми,връзвайки 2 акумулатора последователно и спазвайки поляритета( +,-),ще заработят нормално.
Успех.  |
|
|
 |
aaharshev Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 07, 2010 10:04 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за отговорите ,ще правя опити в тази насока ....Трябва ли да разбирам че напрежението не е 12Вт ,а 24 и това задължително ли е за всички ...ups-и. Аз си мислех че е 12 вт. но е свързано така, че само амперите да са повече ...а не волтажа .... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 07, 2010 13:35 Заглавие: |
|
|
Напрежението,което захранва инвертора(разбирайте батериите),за различните UPS-и е различно.За 1250 съм сигурен,че е 24V.
За другия случай,какво е,вие ще прецените по начина на свързване:
1.Ако 4бр. 6V са свързани последователно,то сумарното напрежение е 24V,със съответните Ah-ове на 1 бр елемент.
2.Ако са свързани 2бр. последователно и 2бр. успоредно,то акумулаторният блок е 12V,а Ah-овете на блока са сумата от Ah-овете на 2-те батерии.
Идеята е да се изясни напрежението от батерииния блок.
След което захранвате UPS-a със същото.Захранвате го и с мрежово напрежение.Трябва да мине тест,включително и на батериите.
Изключвате входа и...  |
|
|
 |
golemiga6ti Активен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|