| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 22:40 Заглавие: |
|
|
| И аз имам подобен проблем. И наистина не е от лоша комутация. Монитора ми е включен в един разклонител с часовник който надвечер включва една луминисцентна лампа. В момента на включване - монитора изгасва, дисплея става черен за около 1 секунда. Но светодиода си свети нормално. И това не е само на един монитор, почти всички които съм ремонтирал при мен (а са няколко десетки вече) ги тествам, и се появява и при тях така. Говорим за LCD монитори, със CRT няма такъв проблем. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mashadar Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 06, 2010 13:05 Заглавие: |
|
|
| Преместих лаптопа на друг контакт, отделен от хладилника. На него също е и лаптопът на съквартиранта. Забиванията след преместването значително намаляха, но пак ги има от време на време. Иначе съквартирантът няма такива проблеми. Лаптопът ми е в гаранция. В такъв случай може ли да го рекламирам. Както каза the_bull може да липсва хубав филтър. Исках да спомена и че общежитието е ремонтирано и се предполага, че инсталацията е подменена, а също и разклонителят, който ползвам е читав. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 06, 2010 19:48 Заглавие: |
|
|
Можеш да си купиш един хубав разклонител със защита и филтър от 30тина лева, всичко друго е теория на вероятностите. Ясно е че в момента на включване на хладилника релето му прави мощен пик и много кратък по време за това минава към електрониката на компа ти и го шашка. Мисля че един филтъ с добри параметри би го спрял по индуктивен начин. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
mashadar Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 06, 2010 20:36 Заглавие: |
|
|
| А мислиш ли, че ако направя рекламация може да пипнат нещо по лаптопа? |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 06, 2010 21:13 Заглавие: |
|
|
Този отговор можеш да получиш за себе си само, ако намериш друг лаптоп от същия модел и пробваш, но не мисля че някой ще пипа работеща машина поставена в специфична работна среда. Евентуално пробвай с друг адаптер да видиш ще има ли някакъв ефект. Трябв ти хубав филтър който да спира това смущение. А също може това да се получава от староста на хладилника. Например ако нормално мотора му се развърта за 1сек. а сегатова става за 1,5сек. то токовия удар от индукцията става много по силен, защото състоянието на мотора в режим на късо е по дълъг. За спорта може да се изследва със подходящ осцилоскоп какво точно се случва, дали срив или пик и тогава ще се разбере от какво точно има нужда.
Друго можеш да пробваш през UPS дали няма да се порави. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
mashadar Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 08, 2010 19:05 Заглавие: |
|
|
| Пробвах с друг адаптер и не се оправи. Купих си и този протектор http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09022048, но също не се оправи. Ако пада напрежението би трябвало батерията да компенсира. Пробвал съм да вадя захранващия кабел и батерията е реагирала веднага без да забие лаптопът. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Апр 08, 2010 20:44 Заглавие: |
|
|
С този протектор не ми е ясно какво да се оправи. Той е да предпази евентуално ( щото никак не е сигурно как ще предпази ) от Високи пикове в мрежата. Но за "сривове" няма как да компенсира. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 08, 2010 20:54 Заглавие: |
|
|
Нещо ТАКОВА за 6 лв би ти решило проблема, струва ми се.
Линк към него. |
|
|
 |
zaioristu Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 08, 2010 21:36 Заглавие: |
|
|
| mashadar написа: | | ако направя рекламация може да пипнат нещо по лаптопа? |
Със сигурност няма да пипнат нищо най много да му направят тест на хард,рам и процесор.Работех до скоро в сервиз за компютри и знам как се работи. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Чет Апр 08, 2010 21:52 Заглавие: |
|
|
Че дори и да докажеш за проблема не съм сигурен дали са ангажирани към подобни оплаквания за гаранция. Това се получава заради някакви специфики при които работи продукта. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
|