| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
astra16v Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 07, 2010 8:23 Заглавие: Схема на устройство за рестартиране на бензинов нивомер |
|
|
Здравейте,
Може би някои от вас знаят при някои по-нови коли, най-вече френски при каране на газ бордовия компютър продължава да отчита броя отваряния на бензиновите инжектори (тъй като газовия инжекцион или емулаторите го лъжат) и затова пада стрелката на бензиномера, а всъщност бензина не намалява. Оправя се със зареждане на 10-15 литра. Четох в немски сайтове за устройство tankflopper което при всяко палене кара системата да мисли, че си заредил гориво и така бензиномера си изчислява и показва правилното количество. Някой знаели за такава схема? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bucovalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 07, 2010 9:23 Заглавие: |
|
|
| аз съм с борд и дигитално табло ,но единственият проблем е че ме вади километрите оставащо гориво , бензиномера си показва колкото найстина има , за каква кола си говорим ? |
|
|
 |
astra16v Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 07, 2010 12:15 Заглавие: |
|
|
| Пежо 307 1.6. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 23:52 Заглавие: |
|
|
Ццц ами че не може ли с маркуч да се източи бензина.
ами странна работа тия компютри уж улесняват работата а то...
не си сложиш колана 100 пъти и вече не работи колата...
и като изпише че няма бензин ще се самоизгаси ли ?
иначе си има газови инжекциони...
ама това е наистина малко налудничаво да го изчислява консумираното гориво САМО по броя отваряния (броя обороти х 4). Количеството зависи и от времето за което са отворени инжекторите. |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 10, 2010 8:38 Заглавие: |
|
|
Знам,че компютърът мери пад на напрежение върху отделни агрегати,от което извежда дадена грешка или не.
Astra16v,достоверна ли е информацията:
| Цитат: | | ...при каране на газ бордовия компютър продължава да отчита броя отваряния на бензиновите инжектори... |
От къде я имаш?
Всеки газаджия знае,как да спре да ти "тракат"дюзите.
А и повечето емулатори,които се продават в нашата татковина,са ментаци,правени от китайските първолаци.Не променят ъгъла на паленето,а само спират дюзите. |
|
|
 |
forum Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 11, 2010 19:59 Заглавие: astra |
|
|
така е сгазова уредба заредя ли с бензин
показва нивото и след 2 или 3 паления е на нула
Бях се притеснил че ми е спукан резервоара но не е .
Но ако има начин винаги да показва истинското ниво е добре. |
|
|
 |
astra16v Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 30, 2010 19:21 Заглавие: |
|
|
| Колата е с газов инжекцион, той е вързан към оригиналните инжектори и кара бензиновото еку да си мисли че те си работят. Затова го има и проблема с отчитането от бордовия компютър. Абе фреска му работа, и половината нови рена са същата работа. Има различни такива емулатори примерно АЕБ 392, продават се в Европа но тук никой не ги внася, само на едно място ми предложиха да ми сложат такъв за скромната сума от 120лв, мерси много. Така ще си карам. |
|
|
 |
|