Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

озвучаване за кола
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nebeto
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 2:26    Заглавие: озвучаване за кола Отговорете с цитат

Здравейте.В колата имам две трилентови говорители (мегавокс 180Вата) и на таблото двулентови говорители,обаче искам високите тонове да се чуват мако по-вече. Искам вашето мнение ви за тези пищялки дали ще ми свършат работа.Май е имало няколко вида пищялки но точно от кои да си закача.Обожавам качествената музика,тези пищялки на линка дали са на "Тъндер" или само на опаковката пише.Благодаря.
линк
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Zdravkicha
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 6:58    Заглавие: Привет Отговорете с цитат

Добро утро. Ако наистина харесваш качествената музика от тези пищялки недей да очакваш кой знае какво качество. Не знам с какви пари разполагаш но по големите хипермаркети като Техномаркет и Технополис и Зора има достатъчно качествени комплекти дву и трилентови говорители за кола. И аз така пробвах на един клиент само с замяна на пищялките и другите които са във вратите но с разни от по 15-20 лв. Ефекта беше посредствен. Навих го да си вземе един комплект JBL трилентови , мнонтирах му ги с адаптери които ръчно изработих от дърво, тапицирах ги и ги монтирах във вратите. Сега човека ако трябва да го цитирам се "кефи на звуци". Иначе най удобно и бързо е монтирането на кората на задното стъкло. А звуконосителя CD, tape , radio ли е ? Какви са му характеристиките на крайното стъпало? Като -мощност, импеданс, честотна лента-долна и горна граница ?
Виж този сайт. Има интересни неща http://avitel-bg.com/
Exclamation Arrow Събрал съм ти постовете Exclamation И на теб ли трябва персонално да ти се обяснява за какво служи бутончето Едит Question

Последната промяна е направена от Zdravkicha на Нед Апр 11, 2010 10:04; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Zdravkicha
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 8:00    Заглавие: Привет Отговорете с цитат

Е тук наистина не разбрах какво съм сбъркал ?
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 12:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами ако беше благоволил да прочетеш правилника на форума щеше да разбереш.
Цитат:
9. Добавяне на "нещо" за което даден потребител се е сетил в последствие става с бутона , а не с писането на нов пост (особено в случаите когато няма други постове след последния му).

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Zdravkicha
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 12:49    Заглавие: Привет Отговорете с цитат

Извинявам се много обаче би ли ми казал какво съм добавил с нов пост след като по темата съм писал един единствен път?
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 12:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде стига толкоз си се правил на луд.
Това изреченийце ти беше в отделен пост пуснат малко след предишния-
Zdravkicha написа:
Виж този сайт. Има интересни неща http://avitel-bg.com/

Виж сега,виждам че си нямаш друга работа днеска и си решил че и аз си нямам.Не говоря само за тая тема,а и за проявите ти днеска в един друг раздел,част от които стоят,други съм ги изтрил.Ами имам си достатъчно друга работа и мисля да се улесня,като те пратя за една седмица да си попочинеш.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
nebeto
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 22:07    Заглавие: Отговорете с цитат

CD плеър VDO CD421 отпред пише,че е 4х45Вата и никва друга техническа информация,даже незнам за колко ома е.Все пак ти благодаря.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 23:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Попринцип за кола се използват 2/4 ома. Като за CD тата предимно е разспространено 4 ома. Виж какво му е крайното стъпало и по PDF а му ще ти стане ясно Smile .
nebeto
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2010 0:04    Заглавие: Отговорете с цитат

неодобрявате тези пищялки на линка тъй ли,иначе на кората отзад имам 3-лентови паници "мегавокс'' и на таблото 2-лентови някакви други марки,но искам високите тонове да се чуват по-вече.Това е целта ми.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2010 0:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Тия който си посочил не съм ги слушал, но аналогични съм... и трябва да се ограничат с един резистор 2-6 ома 10W последователно или ако имаш други както каза може да им сложиш един кондензатор 1uF/250V не полярен - последователно. Ще свирят по-горе като честотна лента и няма да "викат" толкова. Добре се получава..
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети