| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danidokt Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2010 8:59 Заглавие: лаптоп Toshiba Satellit L30-115 /inverter/ |
|
|
Здравейте, какво е напрежението което отива на инвертора от дъното.
На екрана се вижда картина, но не свети. При включване на външен инвертор всичко е ок.
При замерване на входа на инвертора има 5в. Мисля че напрежението от дъното трябва да е 19в. Мога ли да изпробвам инвертора за годност по някакъв начин? Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2010 9:44 Заглавие: |
|
|
И толкова трябва да си бъде/5волта/.Къде е написано че трябва да е 19 волта.Свали инвертора и прегледай тафчето и предпазителя който е близо до куплонга. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2010 9:57 Заглавие: |
|
|
19V е при включено зарядно, съответно около 12V при захранване от батерия. Този инвертор е с 5 крачета. Едното крайно ти е маса, а срещуположното - споменатото захранващо напрежение. Средните 3 са за управление. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
danidokt Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2010 10:22 Заглавие: инвертор |
|
|
| Пепи, предпазителя, е здрав след него има 5в,трафа е здрав, остават транзисторите.Има ли ги в магазините. Благодаря. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2010 10:56 Заглавие: |
|
|
И какво им има на транзисторите?Те се мерят.Захранването може да ти го сваля и шимката.След като си се надъхал да ремонтираш,то ремонтирай като хората-мериш съпротивление по вход,разкачаш елементи,проверяваш ги и т.н.А по-лесно е да подмениш инвертора,вместо да участваш във филми  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
danidokt Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2010 11:18 Заглавие: |
|
|
| Абсолютно си прав братле, ще търся по евтин инвертор да оправя лаптопа на сина.От м.септември ми подариха много свободно време, така че реших да си поиграя. Със дефектния инвертор поне ще си убивам свободното време. Срам не срам за първи път пиша, моля всички да ме извинят. Но все пак идва ден в който човек се пробва. Признавам че ми стана много приятно когато ми отговорихте. Благодаря на всички за отзивчивостта. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2010 11:45 Заглавие: |
|
|
На първо време измери захр. напрежение без инвертор,да не се окаже,че дефекта ти е по дъното.Случвало се е. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
danidokt Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2010 12:39 Заглавие: |
|
|
| мармот написа: | | На първо време измери захр. напрежение без инвертор...... |
от дъното без инвертор излиза 6в. |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2010 16:56 Заглавие: |
|
|
Илиане ,сигурни ли сме ,че този инвертор не е на 5в. Нека човека напише какво пише на инвертора.Аз гледах в нета и дават, че е A000009600 ама дали е така и на колко волта е не видях да пише някъде. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|