| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
s_gangalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2010 10:54 Заглавие: |
|
|
| Това означава ли ,че панела е изправен? Проверил съм основно платките, но не съм открил нещо дефектно. На изхода на хибрида в Y SUS на L1 L2 имам 28v , а на Z SUS на куплунзите към панела 105v. Толкова ли трябва да бъдат. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2010 17:15 Заглавие: |
|
|
| s_gangalov написа: | | Проверил съм основно платките, но не съм открил нещо дефектно. | Моите уважения колега, но не мисля, че може да се проверят основно тия платки само с помоща на един волтметър! Ако не разполагаш с качествен осцилоскоп ( поне 200MHz.), ще трябва да пробваш със замяна на блоковете с изправни а ако разполагаш измери осцилограмите на К.Т. -B32 на Y и B28 на Z блока, именно по тяхната форма и размах може да се съди до голяма степен за изправността на двата блока. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2010 20:08 Заглавие: |
|
|
| За съжаление нямам такъв осцилоскоп , а и няма от къде да взема платки за проба. Дано все пак е здрав панела , че от там от където идва TV и разполагат с такъв е набеден за панел , а аз до колкото разбрах при тази индикация на светодиодите в CTRL платката би трябвало да е здрав. И все пак колко волта трябва да излизат от изходите на двата блока. На Z SUS излизат +105v. На Y SUS +103v и -14.6v. Нещо не ми харесва обаче това което излиза от IC 200 - LM2585S-ADJ. На изхода и колко волта трябва да има.Прилагам снимки. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2010 9:20 Заглавие: |
|
|
| Ето и другата снимка |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2010 9:45 Заглавие: |
|
|
Що си мисля че хибридите на Y и Z са ти еднакви.Ако е така-можеш да им размениш местата.При което ако съм на прав път трябва да се появи изображение,но много тъмно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2010 10:58 Заглавие: |
|
|
Прав си, еднакви са . Ако се разкачи Z блока, ще се наблюдава същия ефект, който описваш при положение, че блока е повреден а Y е изправен, както и другите блокове.
В атача има схема на DC-DC от снимката. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2010 8:32 Заглавие: |
|
|
| Откачих Z SUS платката - не светва. Смених местата на хибридите , но промяна няма - тъмен екран. |
|
|
 |
|