| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2010 22:11 Заглавие: Замяна на STV9379 с TDA8175 - коректно ли е? |
|
|
Ремонтирам едно Sony KV-21M1K, chassis BE-4A. Сработваше защитата и светодиода дава грешка 6 мигания - т.е. сработване на защитата заради повишено +B или повишена консумация в тая верига. Оказа се дефектна интегралната схема за В.О. STV9379. Понеже в началото не бях съвсем сигурен, че е от нея, а пък нямам такава, поставих (засега само за проба) TDA8175. По параметри имат големи сходства, но TDA8175 е за по- ниско напрежение (35V). Захранването на вертикалната в случая е +28V. Въпроса ми е дали да го оставям така или да си търся оригинална (евентуално TDA8179)? Иначе всичко пасна - в смисъл няма нужда от корекции на размер или видим недостатък във вертикалната развивка. _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2010 22:23 Заглавие: |
|
|
Ако и на FB не превишава нормата като размах то не виждам причина да се притесняваш.
Що ли ги правите тия гимнастики при положение че и оригиналния го има във всеки магазин и е евтин.И при мен имам на склад... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2010 22:39 Заглавие: |
|
|
Знам, че ги има, но аз нямам, а поради свободно време, безсъница и за да съм сигурен, че е от схемата, поставих временно тая. Просто ми е интересно ако все пак някой е заменял дали ще държи. Иначе утре ще си търся и надявам се, ще намеря оригинална - и монтирам. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2010 22:51 Заглавие: |
|
|
Единствената друга разлика в минус за 8175 ти я казах.Осцилоскоп имаш,даташийт също.Кво повече ти трябва? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 8:29 Заглавие: |
|
|
| Божиле, единствената причина да ги правим (и аз понякога залитам) тия гимнастики е че на пазара е пълно с ментета и не си сигурен кое работи и кое не. А частта свалена от шаси от скрапа си е 100% сигурна. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 8:39 Заглавие: |
|
|
Тая е от шаси и не е менте. Иначе най- голям размах на импулс има на изхода - 5 извод - мерено на него спрямо маса има 50 Vpp. Всички други импулси са с по- ниско ниво.
Всъщност не съм сигурен как да тълкувам тоя параметър:
Дали става въпрос за мерене между 5 и 6 крак или става въпрос (по- вероятно), че и на 5, и на 6 крак пика на напрежението не трябва да е над 60V? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 9:05 Заглавие: |
|
|
То хубаво,ама утре като му се наложи 8175,който хич не е евтин чип ще трябва да дава една шапка пари.С които пари би обиколил всички магазини в околията и да си купи десет 9379ки.Все една от тях ще излезе работеща.
| Цитат: | | Дали става въпрос за мерене между 5 и 6 крак или става въпрос... |
Разгърни даташийта на другия чип на страничката,където е същата табличка и ще разбереш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 13:16 Заглавие: |
|
|
Вече работи с оригинална ИС. Добре, че Божилов ме подсети, че TDA8175 освен всичко друго е и много по- скъпа. Това ми беше излязло от съзнанието  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|