| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 12:38 Заглавие: Проблем с ATI HD2400 |
|
|
Здравейте колеги.Днес след спиране на тока за 10 минути не ми стартира видеокартата на компа.Дъното е MSI K9N4 ULTRA а видеокартата е на ATI HD2400 256M със слот PCI-EXSPRES ? След пускане операционната система се стартира нормално звука върви но видеото не пали.Моята видеокарта работи нормално на друг компютър и друга карта(друг модел същия слот) работи на мойто дъно нормално Такова чудо нямам си на идея как да го проумея.С другата карта с която моя комп работи влизахме в биос и дадохме всичко по DEFAULT но резултат няма.Мойта карта с моето дъно няма никой Дайте идеи ???
 _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 13:21 Заглавие: |
|
|
Ако дъното освен, че има PCI-E x16 за видеокарта, ако има и вградена такава, може вследствие на спирането на тока да е бъгнал малко BIOS и да се е променила настройката, указваща да се ползва втората видеокарта. Вече имах такъв случай - ако имаш и вградено видео, просто премести монитора на него и след това оправи настройката. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 13:25 Заглавие: |
|
|
| На DVI или VGA пробваш? Даже и BIOS-а ли не показва? Погледна ли дали няма някакъв ъпдейт за BIOS-а... Каква е OS? |
|
|
 |
Crank Опитен потребител

Регистриран на: 11 Май 2005 Мнения: 153 Местожителство: гр.Варна/Шумен
|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 22:49 Заглавие: |
|
|
Другата карта, с която си пробвал на твоето дъно случайно да има допълнително захранване? _________________ Господ прощава - червеите не. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 17:25 Заглавие: |
|
|
Пробвах на VGA на другите изходи не съм.Не показва нищо и монитора индикира че няма сигнал.Дъното няма вградено видео.Другата карта с която работи няма допълнително захранване ако се разбира друго освен от слота. Сега пробвам с една примитивна на друг PCI слот и работи ? Възможно ли е да е превключила на DVI или TV OUT и по някакъв начин да е забранен VGA  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 20:12 Заглавие: |
|
|
На другия компютър на DVI ли сте я пробвал или на VGA? Защото е възможно да е прекъснал нещо само единия изход. Има и DVI към VGA преходници.
Crank, с допълнително захранване са видеокартите на AGP слот на ATI от сериите HD2xxx, 3xxx и 4xxx, защото е недостатъчен максималния ток, който осигурява слота. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 20:29 Заглавие: |
|
|
И на двата компютъра е пробвано на VGA изходите Мен това ме озадачава .Лесно ще реша проблема с друга карта ама защо моята не пали на мойто дъно а на чуждото работи и обратното.Чуждата карта работи на мойто дъно и на същия слот.Пробвах да изтрия CMOS паметта с настройките и ги заредих по подразбиране но и това не помага Възможно ли е БИОС при спиране на тока да е записал някаква грешка или нещо такова и сега да няма комуникация точно с този екземпляр демек да не могат да се "разберат" по между си  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 20:50 Заглавие: |
|
|
Може да пробваш да презапишеш (обновиш) биоса, макар че ме съмнява да е от него, щом работи нормално с другата видеокарта. Ако имаш преходник DVI към VGA пробвай също как е на DVI изхода. В краен случай, ако са еднакви, може да ги размените.  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 20:57 Заглавие: |
|
|
Бе то накрая нещо такова ще стане ама ми е дерт да разбера къде е проблема защото преди да спре тока всичко си работеше и то цели 2 години  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 21:02 Заглавие: |
|
|
| Защо не отвориш захранването и да погледнеш на какво дередже е. И аз цял ден по същия начин се блъсках с един компютър и сменях компоненти. Накрая се оказа надути кондензатори в захранването. |
|
|
 |
|