|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
manowar Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 9:04 Заглавие: Йонизатор - високо напрежение. |
|
|
Здравейте господа. Не съм особенно запознат с електрониката, да не кажа, че знанията ми са като на първокласник. Благодарение на няколки книги и разговори с по-просветлени личности, добих извесна представа относно, горе споменатата материя.
Направих няколко опита, повечето от които неуспешни. Сега съм се заел да си правя йонизатор. Намерих тук там, някоя и друга схема, но кажете и вие. Каква схема, ще ми трябва да за префръкне, грамотна, волтова дъга, във тръба с Ф 10 - 12 см. Токът на входа ще е 12 в, няма голямо значение каква консумация ще има, все пак не трява, акомолатора да пропуши и замирише на сяра.
Целта на занятието е аз да направя всичко, за това, няма нужда от предложения за готови устройства.
Забелязох коментари на, според моите виждания, много компетенти господа, ще се радвам да получа мнение! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 10:47 Заглавие: |
|
|
http://www.constructor.bg/mk/Ozon.htm Опитай пурво с готова схема тази е сравнително лесна за изпълнение и частите са достъпни.По-добре вникни в нея как и защо работи а не да откриваш на ново топлата вода. Тази работи добре, но внимавай с високите напрежения, че аз съм се зъбил от невнимание  _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 11:24 Заглавие: |
|
|
Здрасти! Така малко го удряме на гадателство . Ако кажеш точно за какво искаш да използваш йонизатора е друг въпрос. Схеми има. Не знаем каква продължителност на искрата трябва да бъде, дали има прекъсвания, импулси и тн. Да не искаш да правиш икономии за автомобила, колата да ти гори по-малко?! Тръбата каква е, метална, PVC, гумена, ще има ли вибрации, няма ли да има и тн. Има неща, които трябва да се уточняват.  |
|
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 14:02 Заглавие: |
|
|
По-добре не барай да не те убие тока Първо, граматичен речник, после книжки за основи на електротехниката и електрониката, после схеми които не могат да те убият с ток и накрая с озонатори и тем подобни високоволтови истории |
|
|
 |
Integral_2010 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 14:59 Заглавие: |
|
|
| В магазина ми имам чудесни озонатори.... ако искаш снимка пиши ми на лични. 30 лв са. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|