| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
s_gangalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 13:36 Заглавие: WATSON - 11AK20 D2 - има само дециметров обхват |
|
|
| Телевизора дойде , че не се превключва звука BG/DK от потребителското меню. Стои само на BG. Влезнах в сервизния режим , но там няма опция за активиране на стандарта. Тогава сложих кварц 6.5 Mhz паралелно на 5.5 Mhz и се появи звук. При настройка си излизаше звук автоматично на двата стандарта и се променяха BAND 1 , BAND 2 ,BAND 3 ,BAND U. Но при следващото включване на телевизора изчезнаха бандовете и не се настройва. Излезе това меню и има само дециметров обхват. Може ли да се влезе в подменюта или процесора е дефектирал. Около него диодите са здрави и захранването му е добре. Процесора е ST6387B1/F1A. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 14:01 Заглавие: Re: WATSON - 11AK20 D2 |
|
|
| s_gangalov написа: | | Телевизора дойде , че не се превключва звука BG/DK от потребителското меню. Стои само на BG. Влезнах в сервизния режим , но там няма опция за активиране на стандарта. Тогава сложих кварц 6.5 Mhz паралелно на 5.5 Mhz и се появи звук. ..... |
Що имам чувството, че някой ти разказва басни.
Едно поглеждане на схемата как стоят нещата по отношение на различните звукови стандарти мисля, че е достатъчно да те накара да опиташ да разбереш що правят опити да те качат на черешата? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 14:38 Заглавие: |
|
|
| На платката си има кварцове 5.5 и 6.5 MHZ. Телевизора си е сменял стандартите. Звука го оправих ,но защо си смени менюто от BAND 1,2,3,U на CH - C ,S обхвати и не иска да настроива канали. Това го направи при мене. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 14:56 Заглавие: |
|
|
След като написа, че си сложил - това ме накара да си мисля, че не е имало.
Това, че си сложил паралелно на 5.5 не променя съществено нещата по отношение на съществуващия ако няма "хардуерни" проблеми около вече поставения на 6.5.
И все пак това кое шаси е?
По какъв начин влизаш в сервиз - "menu, 4, 7, 2, 5" или по "другия", че нещо оттатък (в другия форум) отговора е насочен не към това за което аз си мисля.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 15:05 Заглавие: |
|
|
| Влизам с : -VOL , PROG . -- , TV.`Това му е дистанционното. В подменюта не мога да влизам. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 15:14 Заглавие: |
|
|
Точно така и аз си мислех точно за това шаси.
В този сервиз има само:
| Цитат: | | The controller has also a software which is able to control some service adjustments: R,G,B gain; R,G cut off; vertical position; vertical linearity; horizontal position; vertical amplitude; AGC; language selection for teletext. |
Конфигурацията се задава с няколко диода D501, D503, D505, D506, D508 към 16 крак (OPT) на процесора. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 15:25 Заглавие: |
|
|
| Тези диоди около процесора са здрави. Явно той нещо се ошашави. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 16:28 Заглавие: |
|
|
Нищо, че са здрави.
Смени ги - нищо няма да загубиш от това.
Тези диоди в момента на включване се четат и задават (определят) конфигурацията с която работи процесора.
П.П. В "другия" форум те водят в грешна посока.
Там става дума за същото шаси, но с друга буква накрая ( друг процесор, друг начин на сервиз и съвсем друг пулт). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 17:15 Заглавие: |
|
|
| Разбрах вече, че няма подменюта за настроика. Ще сменя диодите и ще пиша за резултата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 12:30 Заглавие: |
|
|
| Смених всички диоди с нови , но няма никаква разлика. Благодаря за съдействието ! |
|
|
 |
|