Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся да купя SATA to IDE adapter

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
black_kettle
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 18, 2010 21:18    Заглавие: Търся да купя SATA to IDE adapter Отговорете с цитат

Ако някой има или знае от къде може да се купи нещо подобно ... Ще съм много благодарен.
2,5
http://www.cooldrives.com/2sahadrtoide.html

3,5
http://www.cooldrives.com/sahadradtoid.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Апр 18, 2010 21:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Контролер за PCI - 2 X SATA около 35 лв.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 18, 2010 22:28    Заглавие: Отговорете с цитат

В JAR имат това
слагал съм такова нещо на един компютър, за да му поставя SATA харддиск, а дъното беше само с IDE, но даваше "бъг", че непременно и на втория IDE канал трябва да има харддиск (CD не признаваше) и тогава се разпознава SATA диска, иначе не искаше. И сега имам едно такова устройство, но все не намирам възможност да го пробвам с друго дъно как ще се държи. Слагал съм и PCI карта, която има SATA конектори, но тя пък заработва чак когато операционната система е стартирала - т.е. не става харддиска с операционната система да е свързан към нея. Възможно е да има и други PCI SATA контролери, при които да може да става буутване, но аз не съм намирал.
Mario-G
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 18, 2010 23:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Питащия търси по-скоро нещо като този adapter IDE to SATA. Разликата с това, дето е дал е, че се слага на слота и ще трябват и SATA кабели. Все пак ще е по-евтино от отделен контролер. А тоя другия адаптер е за SATA дъно към IDE диск.
Върнете се в началото
black_kettle
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 19, 2010 2:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Mario-G търся точно както съм написал SATA to IDE .. 2,5 искам за да сложа сата диск в един лаптоп и се нуждая от такъв малък адаптер. А 3,5 за да сложа сата диск в една стара но работеща без проблеми конфигурация. Относно контролерите на PCI слот четох че са доста бъгави ... а и на мен ми трябва да закача буутващият диск на този контролер.
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 19, 2010 6:33    Заглавие: Отговорете с цитат

@ black_kettle, линковете дадени от мен и от Mario-G са всъщност едно и също устройство, просто от JAR са ги дали в отделни позиции, за да се намират при търсене, иначе са едно и също нещо, което става и за двата варианта. Имам го в момента (не за продан) и чета какво пише в упътването му, а същото твърдят и от JAR.
Tihich
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Апр 19, 2010 8:12    Заглавие: Преди.. Отговорете с цитат

..време, тук бях предложил такъв /3.5/за продажба. Тогава един съфорумец, много "услужливо" реагира почти светкавично, със следния линк:
www.tpetrov.com/search.php?s=sata
Върнете се в началото
dyp7
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 19, 2010 14:34    Заглавие: Re: Търся да купя SATA to IDE adapter Отговорете с цитат

Ако все още търсите, ето и тук : http://www.aukro.bg/item1007133245-konvertor-sata-to-ata-ide.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
black_kettle
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 19, 2010 21:34    Заглавие: Re: Търся да купя SATA to IDE adapter Отговорете с цитат

Благодаря много dyp7 Smile Сега остава да се пробва това. Ако искате след това ще пиша как работи въпросния адаптер. Остана да намеря и за лаптоп .... Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети