|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 21:05 Заглавие: |
|
|
| Това за T4 ясно ,че няма връзка BE ,но напрежението за токоограничаване се получава от сумата на напреженията върху R1 и прехода BE на VT1 ,освен ако там няма някаква грешка ,може би емитера на VT3 и R2 би трябвало да са вързани не към базата на VT1 а към емитера на същия ,така напрежението за токоограничаване ще се взима само от R1 . http://www.chirio.com/IMAGES/atx_schema_30v_2008_01.jpg тук има интересна доработка на компютърно захранване за ток до 10А и напрежение 1-30V ,може да се пробваш ,ако смяташ че е по силите ти ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 21:48 Заглавие: |
|
|
| Сега си проверих схемата- няма грешка. Опитайте- сглобява се за 10 мин. Записал съм си , че е от сп. Радио- бр.4/1981г. |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 5:33 Заглавие: |
|
|
за мойта схема:
- работи до 25 волта, защото макс захранване на LM358 който съм използвал е ниско, а също и на MAXa
- но могат да се използват по високоволтови ОУта и MAXa да се замени от 2 ОУта и така напрежението да се качи колкото си иска
- относно от това от къде се подават напреженията за настройка на I / U- може да е от потенциометри от изхода на добре стабилизиран 5 волтов стабилизатор, от DACове и т.н.
Uизх= Uоп *(R25/R28)
Тази схема съм я правил отдавна и наистина от DAC съм ги подал но се получи добро лаб. захранване, работещо вече дълго време _________________ www.epd.hit.bg - хоби и професионална електроника |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|