Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Оригинално стерео за Форд CD5000 може ли да се излъже?

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Митко Пенчев
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 16, 2010 20:22    Заглавие: Оригинално стерео за Форд CD5000 може ли да се излъже? Отговорете с цитат

Здравейте! Та проблемът е следният:

Как може да се излъже оригиналното стерео на Форд, CD5000 така, че все едно има свързан чейнджър към него, а куплунгът да се използва като вход, т.е. да си включа МР3 плейъра, например. Куплунгът си има аудио вход, но не се знае кои крачета трябва да се закъсят за да се симулира чейнджър.

Ще се опитам схематично да покажа крачетата на куплунга
1
12
Pin Function
1 ACP +
2 ACP Shield
3 GND
4 n/c
5 Audio Left +
6 Audio Right +
7 ACP -
8 CDENABLE
9 +12V Power (unfused)
10 Audio Shield
11 Audio Left -
12 Audio Right +

Ето защо мисля че става. Това е инфо за друг модел като са дадени крачетата, които трябва да се закъсят за да се симулира чейнджър:

Като алтернатива, какво би могло да се използва като линеен вход? С трансмитер не става добре.

Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Апр 16, 2010 20:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Страхувам се, че в твоя случай няма да стане толкова лесно. Ще трябва да се направи имитатор на CD-чейнджър, което е много трудоемко и скъпо и просто не си заслужава.
Върнете се в началото
tsuko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Нед Апр 18, 2010 20:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Оригинално стерео за Форд CD5000 може ли да се излъже?

Може може : http://www.hid.bg/xcarlink-mp3-player -------> http://shop.ebay.it/?_nkw=xcarlink&_nd1=See-All-Categories

имам монтирани няколко много добре се държат за моделите с блутут нямам наблюдения.

Последната промяна е направена от tsuko на Пон Апр 19, 2010 21:01; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Апр 18, 2010 22:55    Заглавие: Отговорете с цитат

То верно може, но при цена 237 лева за Форд едва ли има смисъл, щото едно ново радио с USB струва доста по-малко. Всъщност в първия си пост и аз това казах - може, но ще е скъпо, щото питащия се надява да реши проблема само с окъсяване на два извода на радиото.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пон Апр 19, 2010 2:00    Заглавие: Отговорете с цитат

С някакъв PIC няма ли да стане да се "л ъ ж е" ?
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Апр 19, 2010 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ69VN написа:
...................?

Ами то това така е направено,ама нали трябва и "пълнеж" за тоя PIC.А и като знам тези радиа на FORD какво качество имат на звука.......струва ли си.Иначе за тунер на радиото съм ги признал,ама от към аудио пълна скръб
Митко Пенчев
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 19, 2010 21:18    Заглавие: Отговорете с цитат

tsuko написа:
......

Точно така, но преди да пусна тази тема бях запознат с тези устройства, които, по описание, вършат страхотна работа и решават задачата тотално. Въпросът е, че не мисля, че в случая си заслужава да давам толкова кинти. Цялата работа е в това, че за мен е най-важен гъделът ако има възможност да се излъже оригиналното стерео и да си свържа МР3 плейъра, който хич не е лош- с тъч скрийн, добра памет и т.н. Иначе мога да сложа едно евтино радио с линеен вход, но и това е прекалено лесно.

Exclamation Arrow Не се отговаря с този бутон Exclamation
Върнете се в началото
Митко Пенчев
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 19, 2010 21:23    Заглавие: Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
DJ69VN написа:
...................?

Ами то това така е направено,ама нали трябва и "пълнеж" за тоя PIC.А и като знам тези радиа на FORD какво качество имат на звука.......струва ли си.Иначе за тунер на радиото съм ги признал,ама от към аудио пълна скръб

Да ти кажа и като аудио не е толкова зле. Тунерът е убиец, да. Не искам да го махам. Харесва ми като дизайн- добре се връзва с интериора.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети