| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PENEV Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 22, 2010 23:51 Заглавие: TV SONY KV29FX30E шаси FE2 мига 5 пъти E05 IKR -грешка АББ |
|
|
Състав:
процесор TDA9394H/N1/5/0583 smd
памет 24C08 smd
звук MSP3410G-PP-B8
Телевизора първоначално дойде с проблем ,11 мигания на светодиода (E11 8V (нет питания 8 вольт) и беше пробил BU2515 който смених с BU2520. След смяната се чуваше ТХО за секуда и започва да мига 2 пъти (E02 OCP (защита по току питания +В). Премерих за късо на 54 кр./ABL/ на процесора -нямаше и беше около 2 килоома.Поръчах ТХО и ми донесоха китайско което след като монтирах,ТХО заработи но картина няма ,вижда се обратният ход на лъча като се вдигне ускоряващото от ТХО , и мига 5 пъти .Във веригата ABL към 54 кр.смених диод D505 който имаше преход и в обратна посока 0,2 волта. От ABL на ТХО има импулси но нямам осцилограма за да ги сравня. 200 волта към видеоусилвателите - има ,на кинескопа се палят трите цвята към маса, прекъснах отоплението на кинескопа подадох външно ,пробвах и празна памет но полза НЯМА -мига си 5 пъти и това е.
Моля за помощ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 7:33 Заглавие: |
|
|
Опита ли с повишено отоплително напрежение? _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 7:44 Заглавие: re: |
|
|
| По ABL трябва да е така. Имам при мен друго SONY, като завъртя SCREEN повечко -гасне и мига 5 пъти. Сравни другите напрежения по TXO-то. |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 8:21 Заглавие: |
|
|
| прилича на кинескоп |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 8:27 Заглавие: |
|
|
А на мене ми прилича на гръмнал изход на чипа.
| Цитат: | | Премерих за късо на 54 кр./ABL/ на процесора -нямаше и беше около 2 килоома. |
Това не е гаранция още че и този вход е жив.
Няма как с ТХОто да се скапе и кинескопа.Друг е въпроса че и това ТХО дето си го сложил...Що не си слагате свестни ТХОта поне в читавите телевизори-не знам. Да сложиш китайско в древният Funai дето целият струва колкото едно ТХО-бива.Ама да сложиш китаец в един телевизор дето все още си е доста "лачена машинка"-е за тва немам обяснение... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 13:18 Заглавие: |
|
|
Смени D504 без да го мериш. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
PENEV Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 16:58 Заглавие: |
|
|
| Смених D504, който на мерене беше здрав но уви ! С повишено отопление съм пробвал от 6-9 волта забравих да пиша че сменях TDA6108. А за ТХО оригиналното е словенско аз исках HR но ми отказаха и взех за 38 лв от Пасат това китайското. Напреженията съм мерил постоянните, а за ABL назнам какво трябва да е. Ако някой има идея ,моля да помага! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 17:19 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | А за ТХО оригиналното е словенско аз исках HR но ми отказаха и взех за 38 лв от Пасат това китайското. |
Ами не си питал където трябва.Имам на склад постоянно и оригиналния испански HR и процесори за FE2 шасито.
При всички положения и да е влошена емисия,ако наистина си го пробвал с подадени 9 волта е требвало да светне.
Мери всичко по ABL ситношите и ако не откриеш нищо дефектно отиваш към процесор. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2010 23:34 Заглавие: |
|
|
| Това не беше ли модела, който като изгори ТХО-то и повлича процесора със себе си по веригата на ABL-a?? |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2010 6:05 Заглавие: |
|
|
Баш то е FE2 ама PENEV още не го е разбрал . На тия и кинескопите им заминават след 5-6 години работа . _________________ Иво Банов |
|
|
 |
|