Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Захранване на китайски телевизори

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 24, 2010 11:31    Заглавие: Захранване на китайски телевизори Отговорете с цитат

Пиша темата в този раздел, защото е обобщаваща за няколко шасита, но с едно и също захранване. Става въпрос за захранването с трите транзистора в първичната част. А ето и случая: Тв идва с издути кондензатори във вторичната част даже в единият случай и окъсила схема за вертикално отклонение LA78040. Заменям нещата сменям оптрона, меря съпротивленията в обратната връзка в студената част, меря тримера, ценера и транзистора. Меря транзисторите в първичната част, меря диодите всичко о.к. Пускам работи, регулира както си трябва. В последният случай даже го бях сдал. Оплакването в ст. бай след около един час изпушва. Сменям меря пускам със сондите на уреда и скопа закачени ядове няма, затварям два три дни без проблеми и в един прекрасен момент след като е бил два часа в st.by.бумка отварям, конд. за захранването на В.О. издул схемата на късо. В предишният случай бяха издули конд, и в другите вериги. Та някой дали е решавал подобен проблем да помогне, че един krown ми го врътщат три пъти. Даже ме съветват >обърни внимание изгая при пускане> А този със стен бай-а е с монархическото име KORONA. На нея съм сменял само оптрона, но на crowna транзисторите и диодитеги заменям , но проблема остава???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 24, 2010 11:41    Заглавие: Отговорете с цитат

проблема за вдигане на напрежението в стенбай,най-вероятно е от съпротивлението до тримера(не му помня номера),дето на нацапано заедно със тримера
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 24, 2010 11:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Според зависи за кое "шаси с трите транзистора" говориш.
На старото-електролита и ценери.
На новото има хиляди теми във форума-
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=59985
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=55884
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=37776
Има и поне още 50 теми по въпроса.
И още за четене
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Zdravkicha
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Апр 24, 2010 11:46    Заглавие: Привет Отговорете с цитат

Това ми прилича на нестабилни захранващи напрежения но докато ТВ. не е пред мен да го погледна си е просто хипотеза. След като си сменил кондензаторите на вертикала мери ли какво е напрежението и дали съответства по схемата? На тези китайско-турски измишльотини най добре им смени всичките кондензатори по захранването- първична и вторична част. Големия кондензатор след греца също ми е правил подобни номера. Може и от менте транзистори да е. А иначе на лампа пробвал ли си да го оставиш да работи?
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 24, 2010 11:49    Заглавие: Отговорете с цитат

R-552-100kom от +В към тримера-точно. Р557-47ком +В-оптрон-точно, R-554-150kom+B ценера и емитера на транзистора-точно

Работи и на лампа, а и когато работи е много >мазно< къде по къдрави вторични напрежения съм мерил.

Да от новите захранвания с три транзистора е ще сменя pnp-транзистора и ще сложа 100ома последователно на V512\ Който при мене е2sc2655 пък дано стане. Чудя се що не съм ги чел тия теми Crying or Very sad
Върнете се в началото
Zdravkicha
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Апр 24, 2010 12:11    Заглавие: Привет Отговорете с цитат

Прочети темите които администратора ти е дал. Според мен отговора ти е там най вероятно. Няма какво да се мъчиш след като хората са си го пробвали и си е тествано. Явно е някакво констуктивно недоглеждане. На мен пък веднъж ми се случи на един руски осцилоскоп C1-112..имаше един операционен усилвател фабрично завъртян на 180 градуса и така запоен. Яд ме че нямаше с какво да го снимам тогава. Very Happy
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 24, 2010 13:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Zdravkicha, администратор в темата не е участвал Exclamation
Не е лошо да си ограничиш постовете само до случаите когато имаш да кажеш нещо конкретно и смислено, моля.
Arrow
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivan76
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 25, 2010 23:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени правия транзистор до оптрона-в някой шасита е 2SА1015 в други е сложен малко по мощен транзистор(не помня в момента точно какъв) и в двата случая слагам BD140-сменяй без да го мериш. Като на старите фунаи-само че при тях правеше проблем захранването от електролита220мф,но се сменяше в комплект(поне аз ги сменях) с правия транзистор до оптрона.В по редки случай съм имал от резисторите в обратната връзка в студената част.

Последната промяна е направена от ivan76 на Пон Апр 26, 2010 9:58; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
venelin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Zlatograd

МнениеПуснато на: Пон Апр 26, 2010 7:58    Заглавие: Отговорете с цитат

ако тримера е зацапан сменя се задължително
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети