| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2010 11:31 Заглавие: Захранване на китайски телевизори |
|
|
| Пиша темата в този раздел, защото е обобщаваща за няколко шасита, но с едно и също захранване. Става въпрос за захранването с трите транзистора в първичната част. А ето и случая: Тв идва с издути кондензатори във вторичната част даже в единият случай и окъсила схема за вертикално отклонение LA78040. Заменям нещата сменям оптрона, меря съпротивленията в обратната връзка в студената част, меря тримера, ценера и транзистора. Меря транзисторите в първичната част, меря диодите всичко о.к. Пускам работи, регулира както си трябва. В последният случай даже го бях сдал. Оплакването в ст. бай след около един час изпушва. Сменям меря пускам със сондите на уреда и скопа закачени ядове няма, затварям два три дни без проблеми и в един прекрасен момент след като е бил два часа в st.by.бумка отварям, конд. за захранването на В.О. издул схемата на късо. В предишният случай бяха издули конд, и в другите вериги. Та някой дали е решавал подобен проблем да помогне, че един krown ми го врътщат три пъти. Даже ме съветват >обърни внимание изгая при пускане> А този със стен бай-а е с монархическото име KORONA. На нея съм сменял само оптрона, но на crowna транзисторите и диодитеги заменям , но проблема остава??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2010 11:41 Заглавие: |
|
|
проблема за вдигане на напрежението в стенбай,най-вероятно е от съпротивлението до тримера(не му помня номера),дето на нацапано заедно със тримера _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
|
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2010 11:46 Заглавие: Привет |
|
|
Това ми прилича на нестабилни захранващи напрежения но докато ТВ. не е пред мен да го погледна си е просто хипотеза. След като си сменил кондензаторите на вертикала мери ли какво е напрежението и дали съответства по схемата? На тези китайско-турски измишльотини най добре им смени всичките кондензатори по захранването- първична и вторична част. Големия кондензатор след греца също ми е правил подобни номера. Може и от менте транзистори да е. А иначе на лампа пробвал ли си да го оставиш да работи? _________________ Обичам надписа - made in Japan |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2010 11:49 Заглавие: |
|
|
R-552-100kom от +В към тримера-точно. Р557-47ком +В-оптрон-точно, R-554-150kom+B ценера и емитера на транзистора-точно
Работи и на лампа, а и когато работи е много >мазно< къде по къдрави вторични напрежения съм мерил.
Да от новите захранвания с три транзистора е ще сменя pnp-транзистора и ще сложа 100ома последователно на V512\ Който при мене е2sc2655 пък дано стане. Чудя се що не съм ги чел тия теми  |
|
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2010 12:11 Заглавие: Привет |
|
|
Прочети темите които администратора ти е дал. Според мен отговора ти е там най вероятно. Няма какво да се мъчиш след като хората са си го пробвали и си е тествано. Явно е някакво констуктивно недоглеждане. На мен пък веднъж ми се случи на един руски осцилоскоп C1-112..имаше един операционен усилвател фабрично завъртян на 180 градуса и така запоен. Яд ме че нямаше с какво да го снимам тогава.  _________________ Обичам надписа - made in Japan |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2010 13:07 Заглавие: |
|
|
Zdravkicha, администратор в темата не е участвал
Не е лошо да си ограничиш постовете само до случаите когато имаш да кажеш нещо конкретно и смислено, моля.
 |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2010 23:12 Заглавие: |
|
|
Смени правия транзистор до оптрона-в някой шасита е 2SА1015 в други е сложен малко по мощен транзистор(не помня в момента точно какъв) и в двата случая слагам BD140-сменяй без да го мериш. Като на старите фунаи-само че при тях правеше проблем захранването от електролита220мф,но се сменяше в комплект(поне аз ги сменях) с правия транзистор до оптрона.В по редки случай съм имал от резисторите в обратната връзка в студената част.
Последната промяна е направена от ivan76 на Пон Апр 26, 2010 9:58; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 26, 2010 7:58 Заглавие: |
|
|
| ако тримера е зацапан сменя се задължително |
|