|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 28, 2010 11:43 Заглавие: |
|
|
Благодаря за схемите. При първа възможност ще видя какви елементи мога да докопам и от там коя ще мога да изработя...
Благодаря още веднъж за компетентните мнения
| Цитат: | The stereo modulator
generates a composite signal which consists of the MAIN, SUB, and pilot signal from a 38kHz oscillator. |
Гледам в схемата обаче кварца е 7.6Мhz, за който дори Google не може ми намери нищо в България?
Oще веднъж благодаря...Малко като глупак се чувствам, че се хванах с първата схемичка, която намерих(и която не ми харесваше защото не ми изглеждаше особено стабилна) |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Апр 28, 2010 19:40 Заглавие: |
|
|
на мен първия линк на тая схема (с BH1417) ми дава антивирусната че има вирус...
така ся тая схема е лесна само че е много слабичка. Трябва да се усили. Но пък е лесна и евтина. Oсвен това нямаш възможност да избираш честоти от целия обхват а само няколко в двата му края. Така че ако не ти се занимава много я направи. Най-вероятно ще ти свърши и работа. Няма да научиш кое как работи но то ще си работи.
иначе може да го направиш поблоково всичко възбудител, PLL модул, стереоенкодер, RDS енкодер, краен усилвател което е доста по-сложно, но пък могат да се комбинират различни видове модули Може да си сложиш и PLL модул със клавиатура и екран. Трябва обаче сам да си ги правиш но нали пък има и много лесен вариант. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|