|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 27, 2004 10:02 Заглавие: ВНИМАНИЕ! Вредна гад! |
|
|
Някой разпространява гад, която в повечето случаи е маскирана като код калкулатор или друга полезна програма. Изтрива на диска всичко като *.bin *calc*.* и др. под. така че това определено е насочено към нас. Може да прочетете http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=19428
Тръгнала е от файлообменника Tibor56 (Shema99), ако сте сваляли ПРОГРАМИ оттам не ги пускайте, упдейтнете антивирусите и ги проверете. Там има и предупреждаващи съобщения, че някой файл е вирус. Има ги и ВЪТРЕ в архиви, така че проверете и там. Тъй като е насочен към ограничен кръг потребители (ние), а и не е вирус да се разпространява (не ми е известно за момента), може би трябва да се класифицира като malware (зловредна програма) и може упдейтите да се забавят. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж
Последната промяна е направена от Филипов на Пон Юни 28, 2004 12:17; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 27, 2004 14:25 Заглавие: |
|
|
| Аз само чух за него несъм имал още контакт с вируса но е много подобен по действие на Netsky версия "P" и "Q" |
|
|
 |
Dobri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 27, 2004 20:36 Заглавие: |
|
|
| В руските форуми от 5-6 дена се говори за това. Аз също не съм иимал контакт с вируса, но искам да попитам ако bin-файловете са архивирани примерно с rar или zip ще бъдат ли пак унищожени? |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 28, 2004 15:51 Заглавие: |
|
|
Аз като казах "да имам контакт с него " нямах предвид да се заразя с него а да му разгледам настройките.
Dobri, до колкото знам ако са архивирани файловете няма да бъдат засегнати но Windows разполага в пакета си с bin фаилове които са му нужни за работата и те поне ще бъдат разрушени или най малко модифицирани за да подчинят системата.
Плъзнала е модификация на вируса "Kill Hdd" или "DelCMOS" но е настроена да прави същите мизерии но дефекта при старата модификация вече избегнат. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|