|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 28, 2010 8:23 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Който /чак/ се съмнява, да си качи някоя свястна шах - програма |
Ето една програма с която се развличам в свободното време . _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 28, 2010 12:04 Заглавие: |
|
|
Затова искам и последните два хода. Защото според мен, няма как да стане. Просто се минава през реми. Но може и да греша и очаквам опровержение.
Цар до цар не е възможна позиция. Мат с цар не се дава . |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Сря Апр 28, 2010 20:07 Заглавие: |
|
|
Майната му на шаха! Дайте да си говорим за к**ви тогава!
... Пуснах я заради това: " Май забравяте за какво е темата"... _________________ ................................................................
Не можеш два пъти да нагазиш в една и
съща река!... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 28, 2010 20:31 Заглавие: |
|
|
Бях казал че няма да пиша повече в тази тема,но понеже ми отговаряш тук относно модераторско действие,така или иначе съм длъжен и с огромно нежелание ще го направя.Не че не можеше тоя отговор да ми го пратиш на ЛС,но както и да е.
Да-темата беше за друго.
Ако чак пък толкоз настояваш-ще ти я отворя.Благодарение на което ще има две шахматни теми.
Ако желаеше да има отделна шахматна тема-да я беше оформил като такава-по подобие на балканджийската,футболната и т.н. и т.н.Тая сега повече прилича на пост пуснат с погрешния бутон.
А така или иначе смисъла от цялата работа ми се губи.Не на самата тема(тема за шаха е хубаво да има и би била приятна),а на начина по който тръгна тази-със един изпитващ и много ученици.Има далеч по-добри места за подобни дискусии в интернет пространството от този форум.Така или иначе видяхме че тукприсъстващите сме доста далеч под твоето ниво. Затва и ние ще си ходим в цитираната от теб уикипедия,да четем там четива за по-начинаещи.Но лошото е че и там не намираме нищо за това което ни изпитват и що то въпросния
и яде ли се или се пие...
Но както вече казах-ако желаеш-ще я отворя. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 28, 2010 20:48 Заглавие: |
|
|
off// Не искам да споря с теб! Имам си /и/ своите причини, освен това, че си модератор!... Ти отлично се досещаш кои са те.
Съжалявам само, че интерпретираш така нещата по отношение на ... не знам си кой там, и многото ученици!... Усетих интерес в някои от колегите, и за това приведох примера /от заключената вече тема/...
Не е нужно да я отключваш.
Хубава вечер! _________________ ................................................................
съща река!... |
|
|
 |
калина Опитен потребител

Регистриран на: 14 Яну 2008 Мнения: 450 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Сря Апр 28, 2010 21:17 Заглавие: |
|
|
и защо се скарахте сега  _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
|
|
 |
калина Опитен потребител

Регистриран на: 14 Яну 2008 Мнения: 450 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Чет Апр 29, 2010 12:57 Заглавие: |
|
|
Хелиос, многознайко такъв , чувал ли си за щъркелов гамбит- Бял щъркел на G6 /разбирай шесто гняздо /
Ето ви:
Uploaded with ImageShack.us
И стискам палци да не ме баннат за оффтопика.  _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 30, 2010 21:29 Заглавие: |
|
|
Аааа, Калинке! - чувал съм за такъв гамбит!...
Ще взема съвсем на кратко да го "коментирам"!
--->Такааам... Значи, ако белият щъркел е "на ход", то черния - задължително е ... женски!
Както и да е, може и черният /черната/, да вземе инициативата! И тъй като "сме" все още в метелшпила, до ендшпила има доста, доста време... Пожелавам им дълъг, ама много дълъг "метелшпил"... /на щъркелите, де!.../
... В днешната партия, Веско игра като, че за реми... Може би не точно за реми, но от момента, в който започнах да гледам играта (г7-г5, хода с който Ананд, предвидливо блокира пеш. структора на царския фланг, и с коня умело маневрираше, заплашвайки или пешката на г3, или да даде шах/офицер), усетих че Веско не си вярва, че ще измъкне победата. Офицерът му, който трябваше да му осигури предимство, пред коня на Ананд, се оказа по - неподвижен и безполезен от самия черен кон. Същия офицер, успяваше само и единствено, да покрива полетата на коня, т.е. да не го допусне на това, или онова поле, и по този начин активността му беше...изчерпана......................... Да не ви отегчавам повече!
... При днешната партия, усетих пълното безсилие на нашите си "коментатори". Който е гледал и чул коментарите, знае за какво става дума. В 80% от случайте, в които се опитваха да "анализират" и "предвиждат" ходовете - говореха пълни глупости! На махленско ниво. Съжалявам, защото за мен смислените коментари са не по - малко интересни от самата партия /по някога/. В един момент мъжът /забравих му името/ с някаква, едва ли не нотка на злорадство обяви: " Ами Ананд, нека си пийне водичка, пък..." - демек едва ли не ще пие една студена вода... После път жената / знам как се казва!!!/, тръгна из публиката за да "усети настроенията там" - демек да види кой ще е победителят... Както и да е...
пп - Ремито се получи, чрез трикратно повторение на ходовете. По "Софийските правила", не може някой от играчите да предложи реми, и другият да го приеме. Същото, трябва да се "изработи" на дъската...
... Да стискаме палци на Веско за днешната /06-05-10/, девета партия! В последната от 04-05-10 беше наистина страхотен!... _________________ ................................................................
съща река!... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|