|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
netsurfer Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 29, 2010 17:14 Заглавие: Реле стартиращо под определен вотлаж за определено време? |
|
|
Здравейте.
Имам нужда от реле, което ще пуска и спира ел. водна помпа в кола. Идеята е когато напрежението падне под 13,5 волта например релето да пуска помпата за например 5 минути. Има ли такива готови варианти, като числата са примерни.
Помпата още не съм решил каква ще е, гледах една 1 ампер, а за напрежението - когато падне под 13,5 - да сработва за 6 минути /не е задължително да са точно толкова/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Чет Апр 29, 2010 18:40 Заглавие: |
|
|
Това което търсиш се нарича компаратор. Потърси из нета ще намериш достатъчно материал. Нещо ми убягва логиката. Да речем пада напрежението 13,5В. Включва се помпата работи 5-6 мин. и спира и какво правим ако напрежението пак е 13,5 ? _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 30, 2010 1:17 Заглавие: |
|
|
Реле регулатор на зареждане в автомобил. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|