| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 26, 2010 12:38 Заглавие: |
|
|
| Съгласно написаното значи при мен положението е много добре. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 27, 2010 8:40 Заглавие: |
|
|
| При тези малки мощности и да няма термо или друг вид предпазители,трансформатора просто ще си изгори,виждал съм достатъчно такива в практиката - прекъсва му първичната и толкоз.На тези,които аз си навивам им правя изчисленията за малко по-високо (входно) напрежение,не пестя от жицата и резултатът е повече от задоволителен.А иначе на проводника с лакова изолация работната температура мисля,че беше до 85 градуса... |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 27, 2010 11:11 Заглавие: |
|
|
| Веднъж един 50 ватов траф се беше стопил докато успее да изгори предпазителя в първичната страна. И то не че е претоварен, ами проблема беше в него. Добре, че съм бил предвидлив и стоеше върху гетинаксова подложка. Мисля, че пусках във форума снимка на овъгления гетинакс. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 27, 2010 12:03 Заглавие: |
|
|
Да споделя и аз малко опит по темата.Един път си играх да броя колко са намотките в първичната на киитайски траф.От всичко излезе че ги навиват като ги изчисляват с коефициент 32/S а нашя беше 45.От тогава ако искам да имам траф използвам само желязото и макарата на китайски и си ги пренавивам както аз си знам/докато имаше задължителни стандартти/ _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 30, 2010 14:08 Заглавие: |
|
|
| eler написа: |
Иначе си поиграх да направя набързо груби сметки, КПД-то е около 10 процента. То вярно, че малките трафове имат ниско КПД, но чак толкова ли е. |
Сигурно има грешка, не е толко нисък к.п.д - най-вероятно не си отчел cosфи |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 30, 2010 15:48 Заглавие: |
|
|
| Вярно е, не съм смятал косинус фи. Просто смятах - от него се черпят около 0.4 вата, а той черпи от мрежата около 4 вата. |
|
|
 |
|