| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Svetoslav40 Опитен потребител

Регистриран на: 19 Апр 2005 Мнения: 143 Местожителство: Берлин/Германия
|
Пуснато на: Съб Май 01, 2010 14:52 Заглавие: Грешни настройки на Grundig Vivance II LXW 82-6711 |
|
|
Здравейте, имам голям проблем. Живея в Германия и едно приятел4е взе че ми подари горе споменатия лцд телевизор. Приятелчето каза че чул нещо да изчатква в него и картината се е развалила, картината изглеждала като негатив (или нещо подобно). Като го вкючих у дома, всичко си беше на ред, единственното което забелязах е че има иъместване в ляво на един или повече цветове. ровнах в нета и намерих как се влза в сервизното меню. Настройки за иъместване на цветовете не намерих, ама все пак бъзикнах тук/таме. Имшае едно меню в което може да се избира какъв лцд-панел е монтиран, докато променях тази настройка, имаше слаби промени в картината ( само яркост/контраст) и с цялата простотия която притежавам, го оставих на някакъв модел и изключих телевизора за да изляза от сервизното меню, включих го отново и............. манджата беше готова, сега се виждат само някакви тънки вертикални черти, предполагам че едва след включването панела е инициализиран с грешни команди.
Някои има ли идея как да го върна обратно, достатъчно ли е да затрия еепрома или това няма да помогне. Някои има ли епром файлче за този модел, или ако някои от вас има този телевизор, да ми каже каде точно се намира тази настройка (да ми покаже пътя до въпросната настройка).
За всякакъв вид информация ще бъда благодарен.
С уважение. С.Л.
Последната промяна е направена от Svetoslav40 на Съб Май 01, 2010 18:11; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 01, 2010 17:19 Заглавие: |
|
|
| Колега, дори и чичо Гугъл не знае нищо за споменатия от теб модел. Сигурен ли си, че това е модела? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 01, 2010 17:32 Заглавие: |
|
|
упс..... не, не съм сигурен, модела е GRUNDIG VIVANCE II 32 LXW 82-6711 TEXT а не GRUNDIG VIVANCE II 32 LXW 82-6671 TEXT шасито е Beko elektronik XLA190R-4
sorry. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 01, 2010 18:15 Заглавие: |
|
|
Я опитай така
Call up: " i " –> "8500" –> –> " P– " 4 times –> –> "TXT" –>
switch set off and on. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 01, 2010 18:43 Заглавие: |
|
|
| Не става, какви са тия знаци между срелките? каде я намери тая информация? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 01, 2010 19:01 Заглавие: |
|
|
Не съм сигурен ,че ще се отвори без регистрация иначе щях да кача веднага линка.ако се отвори етотук
Дано помогне. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 01, 2010 20:25 Заглавие: |
|
|
отвори се и без регистрация. много благодаря.
сега ще го разгледам и дано помогне.
Така, картината се появи но, сега проблема е че картината се опреснява много бавно. Като се движа из менюто например, се появява новото меню веднага а старите надписи и прозорци им трябват 2 сек да се махнат (ефект на гаснеща лампа ). преди не беше така. може да съм оакал епрома докато съм се мъчел да налучкам панела, в сервизното меню има опция за едит на еепрома, или има и друго което може да доведе до този ефект? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 02, 2010 15:03 Заглавие: |
|
|
От сервизното меню не може да се прецака еепрома ,изменена е някоя настройка .Но телевизора все пак е дошъл с проблем .Работата някак си се движи отзад напред.Ако опира само до менютата аз не бих ровил повече .Иначе когато си работи картинката нормална ли е ? _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 02, 2010 15:33 Заглавие: |
|
|
| Не, картината се размазва/наслоява, в севизното описание са дадени вси4ки параметри, на снимката която съм атачнал се вижда че в сервизното меню има опция за едит на еепрома, а бог знае ресет функцията до каква степен връща даннтите. на снимката се вижда логото на мтек 2 пъти, а трябва само това в дясно да се вижда. ?!?!?!?! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 02, 2010 15:53 Заглавие: |
|
|
| а тука едно малко клипче... |
|