Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Нуждая се от изработването на устроиство- повече в темата

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Don_madjo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: slivnica

МнениеПуснато на: Нед Май 02, 2010 16:26    Заглавие: Нуждая се от изработването на устроиство- повече в темата Отговорете с цитат

Необходимо ми е цифрово устроиство което да умножава по 10 две линии от синхронизирани импулси които до колкото мога да ги опиша изглеждат така:

___----____----____----____

--___----____----____----___

Въпроса е следния при получаване на по един импулс от дветв линии на изхода да излизат по 10 естествено сънхронизирани като входните без значение дължината на импулсите като при ниско ниво напрежението е 5 волта а при високо 9.
Евентуално може ли накои да го направи, за колко време и колко пари ще ми струва?
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Нед Май 02, 2010 17:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Това нещо като готово устройство ли трябва да бъде или е проект просто. Също така някакви параметри като например честота на входните импулси. До колкото виждам и си мисля разликата във входните импулси е само фазова или се лъжа. Тези напрежения не са логически и това значи ли че ще се качва някакъв по особен товар към това нещо? Също какви нива са входните импулси и по кой фронт трябва да започне генерирането на тези 10 импулса. Честотата и коефициента на запълване на тези импулси какъв трябва да е.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Don_madjo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: slivnica

МнениеПуснато на: Пон Май 03, 2010 6:45    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип ми трябва готово устроиство че нямам програматор че без някакъв чип няма да мине или схема и програмиран чип аз платката мога да си я направя.
Входната честота е променлива достига около 100 херца макс.
Няма разлика на импулсите просто трябва да са синхронизирани да се разминават на полупериод на двата изхода .
Не не носят никакъф товар.
По първия фронт който доиде на входа.
Без значение честотата а коефициента е 1 към 10

Устроиството ми трябва за да мога да калибрирам измервателен уред
на който рамките за калибриране са от 0.5 до 1.5 и няма как да му се въведе коефициент 10.00.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети